1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cutremur cu magnitudinea de 4,1 in ...

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 in judetul Buzau

Un cutremur cu magnitudinea ml 4,1 pe scara Richter s-a produs luni - 4 iulie, la ora locala 13:56, in zona seismica Vrancea, Buzau, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Seismul de intensitate medie, a avut loc la o adancimea de 125 de kilometri, in apropierea urmatoarelor orase: 73km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 117km V de Braila, 118km S de Bacau, 118km V de Galati, 127km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 198km SV de Iasi.

Tot luni, 4 iulie, la ora locala 07:12, a avut loc in zona seismica Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3,0, pe scara Richter. Seismul s-a produs la adancimea de 113 km, potrivit informatiilor oficiale transmise de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania, in cazul unui astfel de eveniment Bucuresti numarandu-se printre zonele urbane unde se vor inregistra cele mai multe pagube.

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), la 31 martie 2022, s-a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 8,8% comparativ cu aceeasi data a anului precedent, in vreme ce indemnizatiile brute platite au crescut cu circa 26%.

Conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, primele brute subscrise au ajuns la aproximativ 163.42 milioane de lei, in vreme ce indemnizatiile brute platite au insumat 23.43 milioane de lei.Numarul politelor in vigoare (obligatorii si facultative) a fost de 3.343.152.

Conform datelor disponibile pe site-ul Institutului National pentru Fizica Pamantului - INFP, analizate de 1asig.ro* (n. red. sunt include cutremurele raportate ca fiind inregistrate pe teritoriul tarii), in anul 2021 au fost inregistrate, pe teritoriul Romaniei, 324 de cutremure, de magnitudini mici si medii.

PROMO