1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cutremur cu magnitudinea 4 in ...

Cutremur cu magnitudinea 4 in judetul Olt

Un cutremur cu magnitudinea ml. 4 s-a produs in noaptea de marti spre miercuri, la ora locala 1:50, in zona Olteniei, judetul Olt, la adancimea de 10 kilometri, conform datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 88 km SE de Craiova, 110 km V de Ruse, 121 km S de Pitesti, 140 km SV de Bucuresti, 158 km NE de Sofia, 172 km SV de Ploiesti, 180 km N de Plovdiv, 223 km S de Brasov, 224 km E de Nis, 228 km S de Sibiu.

De la inceputul lunii ianuarie, in Romania au avut loc, in total, sapte cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2 si 4 pe scara Richter.

Cutremurul, risc major in Romania

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania, in cazul unui astfel de eveniment Bucuresti numarandu-se printre zonele urbane unde se vor inregistra cele mai multe pagube.

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Conform datelor PAID Romania, din totalul de peste 9 milioane de locuinte existente pe teritoriul tarii noastre, doar 1 din 5 locuinte este asigurata.

In acest context, APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor a derulat, in octombrie 2020, cea de-a VIII-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", o ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei, ce urmareste sa atraga atentia romanilor asupra necesitatii asigurarii propriei case, cea care a devenit un adevarat scut de protectie in vremea pandemiei. Casa noastra are grija de noi, dar noi ce facem pentru ea? Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe http://asigurarealocuintelor.ro/ si pe pagina de Facebook Asigura-te.

La nivel national, 1.756.920 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii noiembrie 2020, fiind inregistrat un grad de cuprindere in asigurare de 19,23%, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.