1asig.ro
1asig.ro
Curs acreditat de educatie ...

Curs acreditat de educatie financiara destinat profesorilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Banca Nationala a Romaniei - BNR, Asociatia Romana a Bancilor - ARB, Institutul Bancar Roman - IBR, Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF si Institutul de Studii Financiare - ISF anunta acreditarea singurului curs integral "Educatie economico-financiara pentru profesori".

PROMO


Grupul-tinta al acestui curs este personalul didactic din invatamantul gimnazial care preda disciplina "Educatie sociala" elevilor de clasa a VIII-a, au anuntat partile implicate.

Incepand cu anul de studiu 2020-2021, educatia financiara a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsa in disciplina "Educatie sociala".

Institutul Bancar Roman, fondat de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, pe o perioada de 4 ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continua.

Institutiile implicate in acest demers national invita personalul didactic din invatamantul gimnazial care preda disciplina "Educatie sociala" elevilor din clasa a VIII-a sa se inscrie la IBR, incepand cu luna aprilie 2021, conform informatiilor afisate pe site-ul institutiei www.ibr-rbi.ro.

In urma absolvirii acestui curs cu o durata de 40 de ore, profesorii vor obtine 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Initiativa de formare a fost sustinuta si de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Acest demers institutional public-privat, prin intermediul caruia profesorii sunt formati pentru a preda notiuni de educatie financiara, reprezinta piatra de temelie pentru dobandirea de cunostinte economico-financiare de catre elevii claselor a VIII-a si pentru imbunatatirea comportamentului financiar.

Desfasurarea acestui curs se inscrie in proiectele de educatie financiara derulate de Ministerul Educatiei, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor, in baza Acordului de colaborare incheiat in anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara.

1.038 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO