1asig.ro
1asig.ro

Cum sa ma descurc in cariera? Ce ma poate ajuta sa performez?

5 min. / 1.540 cuvinte
Ne dorim sa facem cariera, dar nu intotdeauna stim cum sa ne descurcam si ce sa invatam astfel incat sa putem performa. Ce ne poate ajuta sa obtinem un job pe care il dorim, este intrebarea pe care ne-o punem deseori.

PROMO


Cum poti avea o cariera de succes in domeniul financiar, afli la CFA Day, luni 10 august, ora 18:00, via Zoom, la urmatorul link: https://zoom.us/j/95442649567

"Alexandra SMEDOIU, CFA - Partener Deloitte si Mihai PURCAREA, CFA - CEO BRD AM, vor impartasi din experienta lor si ce i-a ajutat pe ei in cariera. Alaturi de ei, Adrian CODIRLASU, CFA - Presedintele Asociatiei CFA Romania ne va spune ce inseamna certificarea CFA, cea mai prestigioasa din industria financiara, cum se poate obtine si ce beneficii poti avea", a anuntat Asociatia CFA Romania.

Alexandra SMEDOIU, CFA: "In aceste vremuri, este foarte important sa cunosti elemente de macroeconomie, pentru a intelege mai bine factorii care influenteaza afacerea in care lucrezi, oricare ar fi ea. Programul CFA te pregateste temeinic si te ajuta sa faci conexiuni rapide, care te vor ajuta sa iei decizii mai bune. In plus, faci parte dintr-o comunitate de profesionisti, cu experienta in diverse arii, cu care poti schimba mereu idei. Facand parte din aceasta comunitate, ai sansa sa ai impact in societate, prin participarea la programe de educatie financiara si nu numai."

Mihai PURCAREA, CFA: "Cei trei ani de studiu necesari pentru promovarea examelor CFA au reprezentat doar inceputul unui frumos drum. Pe langa cunostintele dobandite am avut oportunitatea de a intalni foarte multi oameni valorosi in comunitatea CFA si am descoperit o multitudine de resurse care m-au ajutat permanent in evolutia profesionala. Standardul CFA ofera cu adevarat o perspectiva globala si un "limbaj" comun profesionistilor din investitii indiferent ca acestia lucreaza in Bucuresti, Londra sau Singapore."

Adrian CODIRLASU, CFA: "Criza coronavirusului a generat modificari semnificative in comportamente: de munca, de consum, de calatorie. Modul de invatare nu avea cum sa fie ocolit. Vedem cum cele mai mari universitati, cel putin pentru o perioada, se muta exclusiv in mediul online. In acest context, dat fiind progresul tehnologic care permite in testarea asistata de calculator, atat pentru protectia candidatilor, cat si pentru a veni in intampinaeea cererii crescute la nivel global, CFA Institute renunta permanent la administrarea examenelor pe hartie. Astfel, din 2021, testarea pentru toate cele 3 examene se va face exclusiv online, cu mai multe perioade si locatii de testare, asigurand astfel o mai mare flexibilitate pentru candidati."

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 159 organizatii membre ale CFA Institute.

In prezent, Asociatia CFA Romania are 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA). Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

300 accesari