1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cum pot fi recuperati banii ramasi ...

Cum pot fi recuperati banii ramasi din politele RCA de la CITY Insurance in 7 zile

Compania OTTO Broker anunta lansarea unui proiect prin care ofera posibilitatea recuperarii in 7 zile a banilor ramasi la CITY Insurance, cu ajutorul agentiilor brokerului din toata tara sau online, pe platforma dedicata, in conditiile in care dupa 11 mai a.c. politele CITY Insurance nu mai sunt valabile, iar clientii pot solicita returnarea partii din prima de asigurare proportionala cu perioada de valabilitate ramasa in vigoare.

Campania lansata pe 4 mai se adreseaza clientilor persoane fizice, cu polite RCA pentru autoturisme si motociclete, care pot beneficia de acest program daca incheie o noua polita RCA pe 12 luni prin OTTO Broker.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat licenta CITY Insurance si a cerut instantei declansarea procedurii de faliment in data de 17 septembrie 2021, iar Tribunalul Bucuresti a decis deschiderea procedurii de faliment la data de 9 februrie 2022. Dupa 90 de zile de la aceasta data toate politele de asigurare incheiate de CITY Insurance inceteaza de drept, conform prevederilor legale, chiar daca data lor de valabilitate s-ar fi intins si dupa acest moment. Desi dupa decizia ASF clientii aveau posibilitatea sa denunte orice polite emise de CITY Insurance, foarte putini au facut acest lucru, ramanand astfel in baza acoperirii oferite de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). Prin urmare, la data de 11 mai a acestui an vor mai fi aproximativ 500.000 de clienti cu polite a caror valabilitate se va incheia.

In acest context, programul propus de OTTO Broker ofera garantia platii rapide in 7 zile lucratoare a sumelor pe care clientii persoane fizice le au de recuperat pentru perioada ramasa, cu conditia incheierii prin OTTO Broker a unei noi polite RCA pe 12 luni la unul din cei 5 asiguratori inclusi in proiect.

"Proiectul "Recupereaza-ti in 7 zile banii ramasi la CITY Insurance" a plecat de la feedback-urile primite in ultimele saptamani de la clienti si colegii nostri din prima linie. Am incredere ca acest serviciu rapid si sigur pe care il oferim consumatorilor care au de recuperat bani pentru perioada ramasa pe o polita RCA la CITY Insurance este exact serviciul de care aveau oamenii nevoie in acest moment. Am creat intr-un timp extrem de scurt o initiativa unica pe piata asigurarilor din Romania in contextul in care pentru multi clienti data de 11 mai vine cu multe necunoscute. Clientii au dreptul sa recupereze de la FGA banii pentru perioada de asigurare ramasa. Procedurile nu sunt foarte complicate, insa datorita volumului foarte mare de solicitari nu se ofera inca un termen clar legat de momentul in care se vor procesa cererile sau de momentul in care se vor face efectiv platile. Ne-am asumat o multime de riscuri in acest proiect, precum si un efort urias, dar suntem increzatori ca experienta WOW pe care o vom crea pentru mii de clienti ne va face sa spunem la final ca a meritat pe deplin", declara Victor SRAER, CEO al OTTO Broker.

Programul se adreseaza clientilor persoane fizice, cu polite RCA pentru autoturisme si motociclete, care trebuie sa furnizeze brokerului o imputernicire in baza careia compania face aceste demersuri pentru ei, precum si documentele solicitate de FGA sau necesare pentru validarea dosarului: copie CI, copie talon, copie polita veche CITY Insurance, cerere de plata FGA si un cont IBAN valabil.

Clientii care doresc sa beneficieze de aceasta campanie de recuperare in 7 zile a banilor ramasi la CITY Insurance au la dispozitie agentiile OTTO Broker din tara, in care un consultant furnizeaza toate explicatiile si calculele necesare si ii ajuta cu completarea si depunerea documentelor pe loc, dar si site-ul https://www.OTTObroker.ro/, care ofera un calculator online unde orice client interesat poate afla cati bani are de recuperat pentru perioada ramasa din polita sa RCA, precum si un formular online de incarcare a documentelor necesare.

In 7 zile lucratoare compania OTTO Broker va verifica documentele depuse si va plati, pentru dosarele complete si conforme, sumele calculate in baza prevederilor legale. Brokerul isi asuma astfel preluarea dosarelor, subrogandu-se in drepturi pentru a recupera sumele de la FGA si asumandu-si riscurile legate de eventuale calcule incorecte sau dosare incomplete, precum si riscul legat de termenul incert de recuperare al acestor sume.

Mai multe detalii despre proiect gasiti AICI.

Infiintata in 2001, OTTO Broker ofera servicii de brokeraj de asigurari atat pe segmentul corporate, cat si in zona retail. Compania are o strategie de crestere de tip omnichannel, in care clientii pot folosi serviciile OTTO Broker intr-un model hibrid - atat digital, cat si cu interactiune umana, in functie de preferinte. Aceasta abordare a consolidat pozitia de lider pe segmentul asigurarilor in centrele comerciale din Romania, reteaua teritoriala OTTO Broker fiind formata in prezent din peste 25 de birouri si agentii in Bucuresti, Brasov, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Sibiu. Serviciile de brokeraj corporate se adreseaza in special companiilor romanesti de talie medie si mare si sunt specializate pe tipuri de asigurari care nu ofera doar protectie in domenii de inalta specializare, dar pot fi si vectori de crestere a afacerilor acestor companii. Inca din anul 2015, compania este membru al International Credit Brokers Association (ICBA), cel mai mare parteneriat global de brokeri de asigurare de credit comercial.