1asig.ro
1asig.ro
Cum arata in 2020 distribuitorul ...

Cum arata in 2020 distribuitorul de asigurari preferat de romani

5 min. / 1.540 cuvinte
Atentia la nevoile clientilor continua sa fie cea mai importanta trasatura pe care romanii o doresc atunci cand vine vorba despre distribuitorul lor de asigurari, conform Barometrului UNSAR - IRES.

PROMO


In Romania exista in acest moment peste 45.000 de distribuitori de asigurari, fie ca este vorba despre angajatii proprii ai companiilor de asigurari, agenti, companii de brokeraj, asistenti in brokeraj, agenti afiliati sau auxiliari s.a.m.d. Calitatile acestora in interactiunea cu consumatorii sunt esentiale, transmite UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Astfel, majoritatea respondentilor spun ca distribuitorul lor in asigurari preferat ar trebui sa aiba urmatoarele trasaturi esentiale: sa fie mai de graba atent la nevoile clientului (67%) decat la prezentarea produsului (15%); sa fie mai de graba prietenos (51%) decat formal (20%) si sa fie mai de graba serios (42%) decat zambitor (21%). Prin urmare, este preferata o atitudine prietenoasa, dublata insa de seriozitate si intelegere a nevoilor clientului - care raman calitati esentiale, tendinta prezenta si in editia anterioara a Barometrului.

Fata de editia din 2019 a Barometrului, 82% dintre romani sustin ca nu conteaza daca distribuitorul este barbat sau femeie, cu 19% mai multi decat anul precedent. Nici varsta nu mai este la fel de importanta, 71% declarand ca nu conteaza daca distribuitorii sunt mai in varsta sau tineri (fata de 41% in 2019). Totusi, este important ca distribuitorii sa fie buni ascultatori, calitate aleasa de 47% dintre participantii la studiu.

"Perceptia romanilor privind piata de asigurari este o preocupare pe termen lung a industriei noastre. Distribuitorii in asigurari sunt principalul punct de contact al industriei cu clientii, iar calitatile lor contribuie foarte mult la modul in care putem sprijini oamenii si companiile, preluand riscurile la care clientii se expun", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

Barometrul IRES-UNSAR privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor in Romania a fost realizat pe un esantion format din 2.555 respondenti, cu varsta de peste 18 ani, in mai 2020, utilizand CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Industria de asigurari a platit in fiecare zi calendaristica a anului trecut despagubiri de peste 3,46 milioane de euro, cu peste 167 milioane de euro mai mult decat in 2018, potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.

Infiintat in 2009, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES activeaza pe piata de cercetare din Romania si functioneaza ca un think tank independent, o parte dintre studiile si proiectele pe care le dezvoltam fiind dedicate optimizarii politicilor publice in diferite domenii ale societatii romanesti. Suntem una dintre cele mai mari companii romanesti de cercetare de piata si oferim solutii integrate pentru clientii nostri - organizatii multinationale, nationale si locale, institutii si organizatii din Romania, dar si din strainatate - care inteleg valoarea cercetarii in evolutia lor pe termen lung. IRES este membru al ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research) si ne realizam activitatea la cele mai inalte standarde profesionale, respectand practicile internationale in acest domeniu.

2.056 accesari