1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cu aproximativ 25.000 de cautari, ...

Cu aproximativ 25.000 de cautari, joburile remote continua sa ramana atractive pentru cei care vor sa se angajeze

Aproape 8,5 milioane de cautari au fost facute, de la inceputul anului, pe eJobs.ro de catre candidatii aflati in cautarea unui loc de munca. Cu o medie de 35.000 de joburi nou postate in fiecare luna, 2022 a fost cel mai bun an pentru piata muncii din acest punct de vedere, in timp ce numarul de aplicari atrase ajunge la aproximativ 10 milioane pana in acest moment.

"Pentru ca a fost un an bun nu doar din perspectiva numarului de locuri de munca scoase in piata, ci si din perspectiva salariilor oferite, am vazut multe miscari in segmentul de specialisti, care au avut parte de o plaja foarte generoasa pentru negocieri salariale, dar si in cel al candidatilor aflati la inceput de cariera, respectiv cei din categoria 18-24 de ani. Ei au fost mai activi decat oricand, atat din punctul de vedere al prospectarii pietei, cat si al aplicarilor efective", spune Bogdan BADEA, CEO eJobs Romania.

Astfel, joburile de inginer au fost cele mai cautate anul acesta, cu 58.000 de cautari pe site, iar varfurile de categorie fiind inginerii constructori, inginerii mecanici si inginerii de instalatii. Contabilii ocupa locul secund in acelasi clasament, cumuland 39.000 de cautari pe eJobs.ro. Urmeaza soferii pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogari ale candidatilor.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucreaza in inginerie este 4.500 de lei, 3.900 de lei pentru angajatii din contabilitate si 3.500 de lei pentru cei din transporturi / distributie. Tot pentru aceleasi domenii, angajatorii au postat anul acesta peste 100.000 de joburi. Cele mai multe au fost pentru soferi (48.000 de pozitii), urmati de ingineri (28.000) si contabili (25.000).

"Un loc important il ocupa in continuare locurile ce permit munca de acasa, acestea adunand nu doar un numar mare de cautari, ci si o cota de 13,1% din totalul de aplicari anuale, respectiv 1,3 milioane, nivel similar cu cel inregistrat in 2021. Interesant este faptul ca, in ciuda previziunilor de la inceputul anului, 2022 a dovedit ca si angajatorii au ramas deschisi la ideea de joburi remote, de vreme ce numarul de pozitii postate a fost cu aproximativ 25% mai mare decat anul trecut", spune Bogdan BADEA, CEO eJobs Romania.

Alte pozitii care au generat peste 10.000 de cautari in parte au fost cele de manager, economist ori specialist in resurse umane. Lor li se alatura si cuvinte cheie care indica interesul pentru anumite domenii precum resurse umane, call center sau vanzari. Finalul acestui an arata, totusi, o scadere a interesului pentru joburile de inginer si pentru cele part time si remote, dar marcheaza, in schimb, cresteri pentru contabili, soferi si economisti.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 27.000 de locuri de munca.