1asig.ro
1asig.ro

Croatia: Primele de asigurare pe segmentul property, in crestere dupa cutremurul din 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Camera de Comert a Croatiei (HGK) estimeaza ca nivelul primelor de asigurare pentru riscul de cutremur, incheiate pana la finele anului trecut, ar putea fi cu 28% mai mare decat anul anterior, ridicandu-se pana la aproximativ 110 milioane HRK, pe fondul cutremurelor care au zguduit Croatia in 2020, informeaza xprimm.com, citand The Croatia News.

PROMO


Sursa citata mai noteaza ca, potrivit estimarilor HGK, va creste si numarul politelor de asigurare impotriva riscului de cutremur. Astfel, HGK arata ca, pana la sfarsitul anului 2020, ar fi fost incheiate cu aproximativ 30% mai multe polite de asigurare impotriva, cutremurului comparativ cu anul anterior, nivelul crescand pana la aproximativ 140.000.

Citand The Croatia News, xprimm.com mai noteaza ca: "Seismele devastatoare care au lovit Croatia anul trecut au provocat pagube in valoare totala de peste 100 de miliarde HRK. Multi oameni si-au pierdut proprietatile, asa ca nu este surprinzator faptul ca, dupa cutremurul care a lovit Zagreb si imprejurimile sale, in martie, a existat o crestere a cererii de asigurari impotriva cutremurelor."

De asemenea, mai puncteaza xprimm.com, demn de mentionat e si faptul ca, dupa cutremurul din martie 2020, asiguratorii locali au achitat, pana la sfarsitul lui noiembrie 2020, aproximativ 237,5 milioane HRK si au procesat 7.269 de cereri de despagubire. In Croatia, prima medie de asigurare impotriva riscului de cutremur este de 800 HRK.

1.255 accesari