1asig.ro
1asig.ro
Cristian ROSU: Piata asigurarilor ...

Cristian ROSU: Piata asigurarilor a depasit 3 miliarde de lei in T1 2020, in crestere cu 10%

5 min. / 1.540 cuvinte
Piata asigurarilor a avut o evolutie peste asteptari in primele trei luni din 2020, depasind pragul de 3 miliarde de lei, insa pandemia a adus o scadere de 20% in luna aprilie, ne-a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), prezent in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

AUDIO:

PROMO
"Piata asigurarilor a avut, in primul trimestru din acest an, o evolutie putin peste asteptari. Parca ceva nu prevedea ca va veni acea pandemie care va bloca toata societatea. Datele de care noi dispunem, neauditate dar cu un grad mare de acuratete, arata ca la sfarsitul primului trimestru piata asigurarilor a crescut cu aproximativ 10%, insemnand o crestere de circa 10% pe asigurarile generale si 9% pe asigurarile de viata. La nivelul intregului trimestru, primele brute subscrise au depasit 3 miliarde de lei", a precizat Cristian ROSU.

El a explicat ca in luna martie subscrierile au depasit un miliard de lei, fiind o luna foarte buna, chiar in conditiile in care in ultimele doua saptamani s-au semnalat elementele pandemiei de COVID-19.

Ce s-a intamplat in aprilie-mai?

"In luna aprilie scaderile au fost abrupte. Pe asigurari generale am avut o scadere de 18% si pe asigurarile de viata de 26%. In medie, am avut o scadere de aproximativ 20%", a mai spus Vicepresedintele ASF, precizand ca nu are date pentru luna mai.

Cum apreciati progresele pietei in domeniul digitalizarii?

"Incepand cu 15 martie, cand s-a instaurat starea de urgenta am inceput sa avem numai surprize. Odata au fost surprizele negative create de aceste scaderi si apoi au venit si niste surprize pozitive generate de faptul ca industria romaneasca de asigurari s-a adaptat extraordinar de repede si, dupa parerea mea, extraordinar de bine la conditiile concrete in care era pusa fara voia ei sa functioneze", a raspuns Cristian ROSU.

"Societatile de asigurari au trecut in zona digitalizarii aproape intreaga loc activitate, si firmele de brokeraj deasemenea, astfel incat toata activitatea lor, daca ar fi avut si cerere, ar fi putut sa se ruleze aproape la fel de bine ca si inaintea starii de urgenta", a adaugat oficialul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Acesta a mai amintit ca multe companii au decis sa acopere riscul imbolnavirii cu noul coronavirus.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.

1.343 accesari