1asig.ro
1asig.ro

Cresterea numarului de animale de companie, pe fondul carantinei, reprezinta o oportunitate rara pentru asiguratori

5 min. / 1.540 cuvinte
Numarul britanicilor care si-au cumparat animale de companie, pe fondul masurilor de carantina instituite de autoritati, urmare a pandemiei COVID-19, a crescut semnificativ. In acest context, cresterea numarului animalelor de companie le ofera asiguratorilor specializati pe acest segment posibilitatea de a inregistra o crestere importanta anul acesta, noteaza GlobalData.

PROMO


Potrivit Asociatiei Asiguratorilor Britanici (ABI - the Association of British Insurers), industria de asigurari pentru animalele de companie s-a contractat, in 2019, cu 1,8%. Cresterea brusca a numarului animalelor de companie, pe fondul masurilor de carantina - in special, a numarului cainilor, ce reprezinta trei sferturi din totalul animalelor de companie -, le ofera asiguratorilor oportunitatea de a se inscrie pe un trend de crestere, in 2020.

GlobalData arata ca, in 2019, doua treimi dintre proprietarii de caini aveau asigurare pentru animalele de companie. Aceasta rata ridicata de penetrare a asigurarilor arata ca piata este pregatita pentru o crestere si in 2020, urmare a faptului ca numarul proprietarilor de animale de companie a crescut semnificativ. In incercarea de a valorifica aceasta oportunitate, sustine GlobalData, furnizorii de asigurari pentru animale de companie ar trebui sa vizeze, in special, segmentul noilor proprietari, cu varste cuprinse intre 25 - 44 de ani. Iar asta, intrucat aceasta categorie de varsta are cel mai ridicat nivel de acoperire prin asigurare - 73,6% dintre consumatorii din aceasta categorie isi asigurasera animalele de companie in 2019.

"In ciuda acestei perspective pozitive pentru industria asigurarilor pentru animalele de companie, costurile despagubirilor generate de noul coronavirus pot creste. Masurile de carantina instituite de autoritati le-au permis proprietarilor sa petreaca mai mult timp cu animalele de companie, dar, pe de alta parte, au si restrictionat numarul activitatilor fizice si al exercitiilor pentru animalele de companie", subliniaza Daniel PEARCE - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

"Avand in vedere ca, in spatele cererilor de despagubire pentru animalele de companie, stau, de cele mai multe ori, afectiunile legate de obezitate, reducerea activitatii fizice a animalelor de companie reprezinta o provocare pentru industria de asigurari. Acest lucru se intampla, in special, in conditiile in care obiceiurile proprietarilor se pot schimba pe termen lung si, mai ales, daca masurile care le limiteaza capacitatea de a se deplasa raman in vigoare pentru o perioada indelungata, reducand increderea si disponibilitatea lor de a iesi din case", mai arata reprezentantul GlobalData.

233 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO