1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cosmin VLAD - Director de Operatiuni, METROPOLITAN Life


METROPOLITAN Life anunta numirea lui Cosmin VLAD (foto) in functia de Director de Operatiuni al companiei de asigurari de viatain Romania, incepand cu 1 iunie 2021.

El va prelua aceasta functie de la Mihai COCA-COZMA, care a condus cu succes departamentul de Operatiuni al companiei de asigurari de viata sin ultimii 4 ani.

Cosmin VLAD s-a alaturat companiei in urma cu sase ani. In aceasta perioada a obtinut rezultate remarcabile in calitate de Head of Value Proposition and Product si a avut constant o implicare activa in proiectele strategice ale companiei ca membru al Echipei Executive, au transmis oficialii asiguratorului.

"Accept aceasta provocare cu entuziasm si optimism. Sunt mandru sa preiau responsabilitatile departamentului de operatiuni al METROPOLITAN Life, alaturi de o echipa in care am incredere deplinaIn acest nou rol voi avea misiunea de a cladi mai departe, scalabil, spre viitorul operatiunilor METROPOLITAN Life in Romania. Intr-un context atat de dinamic precum cel actual, marcat de neprevazut si oportunitati deopotriva, privesc aceasta misiune cu multa energie si dorinta de a aduce valoare si sens in tot ceea ce facem pentru clientii nostri scompanie", declara Cosmin VLAD, Director de Operatiuni in cadrul METROPOLITAN Life Romania.

Mihai COCA COZMA a contribuit semnificativ la evolutia METROPOLITAN Life, din ultimele decenii. De asemenea, acesta a promovat parteneriate functionale si de business solide si a dezvoltat o echipa puternica de profesionisti si talente. Mai departe, Mihai va urma alte planuri de cariera in afara companiei.

"Sunt mandru de realizarile din METROPOLITAN Life, de lansarea si dezvoltarea fondului de pensii administrat privat, dar si de contributiile la pozitionarea companiei ca un jucator important pe piata locala. Ma bucur cain ultimii 4 ani, am avut oportunitatea de a conduce departamentul de Operatiuni METROPOLITAN Life, dezvoltand proiecte cu impact consistent in companie. Multumesc echipei, clientilor si partenerilor care au facut posibile toate aceste realizari: m-am bucurat de fiecare pas facut impreuna in aceasta frumoasa calatorie", sustine Mihai COCA COZMA.

Cu o experienta de 14 ani in domeniul asigurarilor de viata si pensiilor private, Cosmin VLAD s-a alaturat echipei METROPOLITAN Life in 2015. In aceasta perioada a dovedit o coordonare eficienta a echipei de Value Proposition and Product din cadrul METROPOLITAN Life Romania, din 2019 Value Proposition and Product MetLife Ucraina si a repozitionat suita de produse, in linie cu nevoile curente ale clientilor. De asemenea, Cosmin a preluat rolul de Interim Head of Risk in perioada Aprilie-Iulie 2019.

Cosmin VLAD este membru in echipa de Diversitate si Incluziune din cadrul METROPOLITAN Life si investeste continuu in dezvoltarea sa profesionala, atain domeniul sau de specialitate, casin aria de Leadership, detinand totodata un rol important in dezvoltarea echipelor din cadrul companiei, in calitate de mentor in programul de mentoring al METROPOLITAN Life Romania. Acesta este Associate al Institute and Faculty of Actuaries UK si a absolvit programul Young Leaders al Institutului Aspen.

Compania METROPOLITAN Lifeparte a MetLife, Inc., a inregistrat in 2020 o crestere de 14,4% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul 2019, ocupand locul al doilea in clasamentul celor mai mari companii de asigurari de viata din Romania (daca o includem in clasamentul ASF - n.red.)In anul 2020, METROPOLITAN Life a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 415.393.485 lei, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, cand valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat la 363.130.998 lei. In ceea ce priveste indemnizatiile platite in 2020, acestea au avut o valoare de 116.263.917 lei, cu 16,6% mai mult fata de aceeasi perioada din 2019, cand s-au ridicat la 99.718.138 lei.

In Romania, METROPOLITAN Life are peste 21 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. 2,5 milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de companie la nivel local.

Publicat pe 24.05.2021