1asig.ro
1asig.ro
Consiliul Concurentei analizeaza ...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea GOTHAER de catre ALLIANZ-TIRIAC

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Concurentei a anuntat, marti - 26 ianuarie a.c., ca analizeaza tranzactia prin care ALLIANZ-TIRIAC Asigurari preia compania GOTHAER Asigurari Reasigurari.

PROMO


Tranzactia a fost anuntata in luna decembrie de catre cele doua parti. Aceasta este prima achizitie a unei companii de asigurari efectuata de ALLIANZ-TIRIAC dupa mai bine de 25 de ani de crestere organica.

ALLIANZ TIRIAC face parte din grupul ALLIANZ si ofera o gama larga de produse de asigurari de viata si asigurari generale, incluzand, printre altele, segmentele de viata si sanatate, autovehicule, proprietati si calatorie.

Societatea de asigurari GOTHAER ofera produse de asigurari generale personalizate, pentru a acoperi cerintele si nevoile diverse ale clientilor.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Observatiile sau punctele de vedere pot fi transmise, prin fax la nr. 021.405.45.12, prin email: servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 013701, Oficiul Postal nr.25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si GOTHAER Asigurari Reasigurari vor continua sa isi desfasoare activitatea independent pana la primirea tuturor aprobarilor necesare. Odata finalizata achizitia, ALLIANZ-TIRIAC va integra GOTHAER Asigurari Reasigurari in businessul sau, preluand portofoliul si angajatii.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea aprobarilor din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara si Consiliului Concurentei.

1.498 accesari