1asig.ro
1asig.ro
Consiliul Concurentei analizeaza ...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea ERGO de catre SIGNAL IDUNA

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare intentioneaza sa preia companiile ERGO Asigurari si ERGO Asigurari de Viata.

PROMO


Tranzactia a fost anuntata in mai 2021.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. este parte a Grupului SIGNAL IDUNA si este activa pe piata asigurarilor de viata din Romania. Grupul SIGNAL IDUNA opereaza in Romania din iunie 2008, avand ca principala directie asigurarile private de sanatate, oferind, totodata, si produse pe segmentele de asigurari de viata si asigurari de accidente.

ERGO Asigurari S.A., companie a Grupului ERGO in Romania, desfasoara activitati de asigurari generale incepand din anul 2007. ERGO Asigurari S.A. si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de asigurari cu denumirea FIBA Asigurari, fiind o investitie directa a grupului financiar Credit Europe Group N.V., parte a holdingului FIBA Group, societatea fiind preluata in anul 2015 de catre Grupul Ergo.

ERGO Asigurari de Viata S.A. este o societate romaneasca a Grupului ERGO, infiintata in anul 2009, si care si-a inceput activitatea efectiva in luna mai 2010.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei nr. 21/1996, aceasta operatiune este o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliului Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro in termen de 20 zile de la data prezentului anunt.

Conform reprezentantilor companiei, aceasta tranzactie reprezinta un pas important pentru SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, ce isi va dezvolta portofoliul de servicii oferite clientilor pe plan local si va pune bazele unei cresteri continue si solide.

"Intr-o perioada in care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele romanilor, continuam sa ne diversificam segmentele de activitate, astfel incat sa oferim solutii pentru o varietate cat mai larga de necesitati. Fiind parte dintr-un grup cu o experienta de peste 110 ani in domeniul asigurarilor, fapt ce a adus o valoare adaugata businessului nostru, preluarea portofoliilor celor doua companii vine sa completeze intr-un mod firesc oferta noastra de servicii deja existenta. Acest lucru reprezinta o reconfirmare a rezultatelor inregistrate si a angajamentului nostru pentru dezvoltarea pietei de asigurari din Romania. Alaturi de echipa puternica pe care am contruit-o vom continua planurile de dezvoltare strategica a companiei catre un viitor digital", declara, in luna mai, Tiberiu MAIER, CEO al SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

ERGO va activa in Romania sub brandul SIGNAL IDUNA si va continua sa ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurari de locuinte si raspundere civila. Volumul de prime post-tranzactie pe care SIGNAL IDUNA il va detine in Romania va creste cu 50%.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
SIGNAL IDUNA anunta achizitia companiilor ERGO de pe piata locala

1.617 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO