1asig.ro
1asig.ro

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata produselor electronice si IT&C din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania SRL, Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA.

PROMO


Inspectiile s-au derulat in cadrul unei investigatii privind posibile intelegeri si/sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania SRL pe piata produselor electronice si IT&C din Romania.

Astfel, investigatia vizeaza relatia dintre compania Samsung Electronics Romania SRL si partenerii acesteia, printre care Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA.

Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta.

Samsung Electronics Romania SRL este subsidiara locala a grupului Samsung, un producator si distribuitor mondial de produse electronice si produse de tehnologia informatiilor.

Altex si Flanco comercializeaza on-line si prin intermediul unor retele nationale de magazine o gama larga de produse din categoria electronicelor si IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administreaza platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul careia comercializeaza o gama larga de produse, echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate.

410 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO