1asig.ro
1asig.ro
Conferinta

Conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021" va avea loc luni

5 min. / 1.540 cuvinte
"XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021", prima conferinta din acest an dedicata pietei locale de asigurari, va avea loc luni, 25 ianuarie a.c., fiind dezbatute cele mai fierbinti subiecte din domeniu, precum provocarile legislative, oportunitatile si riscurile din piata, decontarea directa s.a.

PROMO


Conferinta se va desfasura in format hibrid, de la ora 9:30, fiind gazduita pe platforma Zoom si transmisa in direct pe canalul de YouTube XPRIMM,

Dezbaterea beneficiaza de participarea domnului Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

De asemenea, conferinta reuneste reprezentanti ai asociatiilor din domeniu, precum si lideri din companiile de asigurari si de la brokerii de asigurari.

Printre temele ce vor fi dezbatute in cadrul evenimentului se numara:
  • Cum va evolua piata de asigurari in 2021? Care vor fi clasele de asigurari vedeta?
  • Care sunt principalele oportunitati, amenintari si riscuri in 2021 pentru piata asigurarilor?
  • Provocari legislative pentru 2021
  • Solutii pentru dezvoltarea asigurarilor de locuinte
  • Decontarea directa
Piata asigurarilor din Romania a ajuns, in primele 9 luni din 2020, la un volum al primelor brute subscrise de peste 8,5 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 4,8% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior, se arata in raportul publicat luni de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In acelasi timp, piata de brokeraj a avansat cu 9,2%, la peste 5,77 miliarde de lei. Brokerii au intermediat 67,76% din intreaga valoare a subcrierilor din piata asigurarilor. Aceasta crestere este datorata atat majorarii volumului de prime distribuite pe asigurari generale (+8,96%), cat si pe segmentul asigurarilor de viata (+16,10%).

1.085 accesari