1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Conferinta ISF 2020 - Educatia ...

Conferinta ISF 2020 - Educatia financiara in epoca digitalizarii

Institutul de Studii Financiare (ISF) organizeaza, marti 24 noiembrie 2020, Conferinta Internationala ISF2020 "Noile generatii de consumatori de servicii financiare - cum ii formam, cum ii educam".

Evenimentul este transmis pe ZOOM si pe pagina de Facebook a ISF.

Tema conferintei va fi centrata in jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influenta pandemia COVID-19 si comunicarea online educatia financiara si noile generatii de consumatori, in contextul in care intregul tablou al sistemelor si mecanismelor de invatare se afla intr-o continua schimbare.

"Educatia financiara a devenit o prioritate politica pe termen lung in multe tari si economii si este recunoscuta ca o completare importanta a conduitei pietei, reglementarii prudentiale si incluziunii financiare. Recomandarile OECD privind educatia financiara, adoptate recent, fac referire la implementarea unui plan unitar de masuri si instrumente nationale privind modul in care educatia financiara si formarea profesionala pot sprijini rezilienta financiara a consumatorilor", a declarat Valentin IONESCU - Presedintele ISF.

La randul sau, Marian SIMINICA, Directorul executiv al ISF, a spus ca in urmatoarea perioada, activitatea Institutului se va concentra pe demersuri de educatie financiara si cercetare stiintifica de interes pentru pietele financiare. "Ne propunem sa devenim, prin statutul de membru afiliat al OECD - INFE, pivot central al campaniilor de educatie financiara, oferind suport in promovarea unui mesaj unitar de crestere a gradului de educatie financiara in randul tinerelor generatii sau prin formarea unor persoane de influenta - consilieri fiscali, evaluatori independenti etc. Un alt demers al ISF il reprezinta mentinerea la standarde inalte a procesului de evaluare si certificare in domeniul serviciilor financiare nebancare, avand in vedere ca doar printr-un proces uniform se poate atinge acea profesionalizare a celor care actioneaza in pietele financiare", a precizat acesta.

Conferinta, organizata de Institutul de Studii Financiare, se va bucura de o participare la cel mai inalt nivel. Vor conferentia in cadrul evenimentului:
  • Nicu MARCU, Presedinte Autoritatea de Supraveghere Financiara;
  • Timothy SHAKESBY, Coordonator Directia Conduita-Supraveghere EIOPA;
  • Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE si Coordonator al Diviziei de Asigurari, Pensii Private si Piete Financiare, OECD;
  • Verena ROSS, Director executiv ESMA;
  • Valentin IONESCU, Presedinte ISF.
Mai multe detalii despre Conferinta Internationala ISF2020 "Noile generatii de consumatori de servicii financiare - cum ii formam, cum ii educam" pot fi gasite aici.