1asig.ro
1asig.ro

Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile insurtech specializate in domeniul sanatatii au atras cele mai mari investitii anul trecut, ceea ce arata ca oamenii se gandesc tot mai serios la sanatatea fizica. Sectorul insurtech a atras, anul trecut, investitii de 6,3 miliarde de dolari, cea mai mare pondere fiind inregistrata in randul companiilor cu focus pe sanatate.

PROMO


Aceasta e concluzia celui mai recent raport "Insurtech Global Outlook" realizat de catre compania nipona NTT DATA. Potrivit sursei citate, companiile insurtech specializate in domeniul sanatatii au inregistrat 29% din totalul investitiilor - 1,83 miliarde de dolari -, campioanele acestor investitii fiind doua companii din SUA: Bright Health (635 de milioane de dolari) si Clover Health (500 de milioane de dolari).

Kim GRAY - Head of Insurance, NTT DATA UK -, arata ca investitorii au pus accent pe companii insurtech ca urmare a "adoptarii sporite a obiceiurilor sanatoase", o concluzie pe care NTT DATA a desprins-o dupa un studiu separat privind disponibilitatea consumatorilor de a-si partaja datele legate de sanatate, inainte de inceputul pandemiei, dar si dupa.

Studiul arata ca 30% dintre consumatorii din Marea Britanie s-au simtit responsabili de sanatatea lor si de a folosi tehbnologia in acest sens, dar, mai mult decat atat, alti 22% au declarat ca, dupa pandemie, vor folosi si ei tehnologia pentru a avea grija de sanatatea lor.

"Pe masura ce stilul nostru de viata se schimba, se schimba si cerintele si asteptarile legate de asigurarile de sanatate. Companiile de asigurari incep sa recompenseze utilizatorii cu reduceri la prima de asigurare, un beneficiu adresat celor care arata ca au grija de sanatatea lor", sustine Kim GRAY.

Potrivit raportului, 70% din totalul investitiilor atrase de companiile insurtech specializate pe sanatate au fost absorbite de companiile americane Bright Health si Clover Health, precum si de start-up-urile asiatice Waterdrop si Singlife, despre care Kim GRAY sustine ca au potentialul de a perturba piata asigurarilor de sanatate, pe fondul unei experiente digitale alimentate de tehnologie inteligenta.

In cadrul acestui studiu, NTT DATA a analizat aproximativ 1.000 de companii insurtech, precum si peste 2.000 de tranzactii realizate de 76 de companii de asigurari prin intermediul unor echipe specializate pe partea de investitii.

241 accesari