1asig.ro
1asig.ro

Companiile de asigurari vor juca un rol critic in trecerea la conducerea autonoma si la alte inovatii in transporturi

5 min. / 1.540 cuvinte
Un nou studiu realizat de Travelers reafirma convingerea companiei ca industria de asigurari auto va juca "un rol critic", pe masura ce factorii de decizie politica, autoritatile de reglementare, dar si societatea se adapteaza la inovatiile din domeniul transporturilor, inclusiv la trecerea la conducerea autonoma, noteaza Reinsurance News.

PROMO


Printre elementele esentiale ale raportului, Travelers recomanda ca orice cadru juridic si de reglementare propus pentru vehiculele autonome sa includa dispozitii legate in mod special de asigurarea auto, care ar trebui sa reprezinte in continuare, potrivit Travelers, metoda principala de compensare a daunelor pentru asigurati.

De asemenea, analistii subliniaza si nevoia de coordonare intre factorii de decizie politica si autoritatile de reglementare locale, de stat si federale, ce ar trebui sa solicite implicarea tuturor constituentilor relevanti, pentru a asigura un sistem de reglementare consistent si rational, care sa abordeze toate potentialele aspecte.

Potrivit Travelers, proprietarii de vehicule ar trebui, de asemenea, sa achizitioneze, precum si sa mentina o asigurare adecvata pentru vehiculele autonome - inclusiv acoperire suficienta pentru tehnologia inerent mai scumpa -, indiferent daca vehiculele autonome respective sunt personale, detinute de companie sau fac parte dintr-un sistem ride-hailing.

Printre celelalte recomandari incluse in studiul Travelers, se mai regasesc exemple precum: dezvoltarea unui model de lege referitor la asigurarea auto, care sa se bazeze pe actuala structura de reglementare si supraveghere pentru asigurari auto, si prezenta industriei de asigurari auto si a stakeholderilor interesati in elaborarea politicilor.

"Sectorul vehiculelor autonome a inregistrat, in ultimii ani, progrese semnificative, dar un cadru uniform in industria de asigurari, asa cum este subliniat si in cel mai recent studiu al nostru, este o componenta critica pentru viitorul transporturilor. Expertiza noastra in gestionarea riscurilor si intelegerea profunda a sistemelor de compensare genereaza o valoare semnificativa in crearea structurii necesare adoptarii la scara larga a vehiculelor autonome", spune Joan WOODWARD - President, The Traveler Institute & Executive Vice President of Public Policy, Travelers.

"Structura existenta pentru asigurarile auto, atat cele personale, cat si cele comerciale, este conceputa pentru a solutiona daunele, dar si pentru a oferi, rapid si eficient, despagubiri echitabile pentru victimele accidentelor. Daca adaptam politicile si reglementarile pentru a aborda riscurile intr-o continua evolutie, asigurarea auto, asa cum o cunoastem astazi, poate - si va - satisface nevoile societatii intr-o lume tot mai autonoma", puncteaza si Michael KLEIN - Executive Vice President & President of Personal Insurance, Travelers.

1.237 accesari