1asig.ro
1asig.ro

Companiile apeleaza la securitate cibernetica si cloud computing pentru a face fata provocarilor COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Internet of Things (IoT), 5G, Inteligenta Artificiala, Realitatea Augmentata, blockchain, automatizarea, securitatea cibernetica si cloud computing sunt indicate drept tehnologiile care ar juca un rol critic, in aceasta perioada fara precedent, pentru mentinerea operatiunilor in desfasurare - aceasta e concluzia unui sondaj realizat de GlobalData in randul a peste 1.700 de senior executives.

PROMO


Securitatea cibernetica si cloud computing au intrunit voturile a 52% si, respectiv, 48% dintre respondenti, devansand celelalte tehnologii amintite.

Cel mai recent raport GlobalData - "Emerging Technology Trends Survey 2020" -, arata ca mare parte din executivii chestionati considera ca securitatea cibernetica (51%) si cloud computing (49%) imbunatatesc eficienta si sustin dezvoltarea afacerii (51% si, respectiv, 47%). Astfel, aceste tehnologii au devansat, de exemplu, Realitatea Augmentata si blockchain - cu potentiale cazuri de utilizare mai putin evidente pentru companii -, care au fost indicate de 35% dintre executivi drept tehnologii ce pot juca un rol semnificativ.


"Cand a lovit pandemia, companii din intreaga lume si-au trimis angajatii sa lucreze de acasa. In timp ce aceasta miscare a ajutat la protejarea angajatilor impotriva infectarii cu COVID-19, a si crescut riscul de atacuri cibernetice", sustine Filipe OLIVEIRA - Senior Analyst, GlobalData.

"Autoritatile responsabile cu securitatea cibernetica din Marea Britanie si SUA au raportat o crestere a numarului de atacuri cibernetice de la inceputul pandemiei. Distantarea sociala si trecerea la comertul online au crescut riscul, in contextul in care oamenii petrec mai mult timp online. Navigand prin actuala criza, companiile se bazeaza pe securitatea cibernetica pentru a se proteja atat pe ele, cat si pe clientii lor. Securitatea cyber continua sa fie una dintre cele mai importante teme cu care se confrunta atat organizatiile publice, cat si cele private. Acestea ar trebui sa se ingrijoreze atat cu privire la virus, cat si cu privire la securitatea cibernetica. Nimeni nu e imun la ravagiile pe care le poate face un atac cibernetic, care invadeaza sistemele si afecteaza reputatia si stabilitatea", mai spune reprezentantul GlobalData.

"Mai mult, in mod invariabil, o strategie de digitalizare trebuie sa ia in considerare tehnologia cloud - in conditiile in care cloud computing e, dupa securitatea cibernetica, a doua cea mai importanta tehnologie care va fi esentiala pentru business-uri in procesul de recuperare", explica Filipe OLIVEIRA.

De asemenea, acelasi raport GlobalData mai arata ca 5G poate fi, in anul urmator, tehnologia cu impact semnificativ asupra companiilor.

"Pe masura ce 5G se lanseaza in intreaga lume, companiile isi vor moderniza retelele si echipamentele. Aproape jumatate din companiile chestionate au declarat ca intentioneaza sa majoreze investitiile in 5G, anul urmator. Securitatea cibernetica si cloud computing ajuta companiile sa supravietuiasca in 2020, dar 5G le-ar putea ajuta sa creasca in 2021", concluzioneaza Filipe OLIVEIRA - Senior Analyst, GlobalData.

483 accesari