1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Compania de servicii telematics ABAX intra pe piata asigurarilor auto

ABAX, o importanta companie de servicii telematics prezenta pe piata europeana, intra pe piata asigurarilor auto prin intermediul unui parteneriat cu platforma de analiza care utilizeaza inteligenta artificiala, numita Greater Than.

Noua oferta de asigurare auto a ABAX, bazata pe telematica, este un produs cu "preturi dinamice" destinat clientilor ABAX din Norvegia, care se ocupa de flotele de masini B2B. Stabilirea dinamica a preturilor permite o mai mare transparenta pentru clienti, asigurand in acelasi timp ca acestia platesc costuri mai mici. De asemenea, ABAX ofera aceasta asigurare in parteneriat cu transportatorul Tryg.

Greater Than este o companie de analiza a datelor de inteligenta artificiala care detine o tehnologie ce poate estima probabilitatea de accident, precum si impactul CO2 per sofer, in timp real. Aceasta tehnologie va fi utilizata in noua oferta de asigurare a ABAX pentru a oferi preturi dinamice.

Intr-un comunicat se precizeaza ca ABAX si Greater Than au incheiat initial un parteneriat in primavara anului 2022, cu scopul de a combina capacitatea ABAX de a furniza oferte de flote conectate cu capacitatea Greater Than de a transmite datele vehiculelor printr-o conexiune API catre sistemul sau de analiza a datelor AI bazat pe cloud pentru modelarea dezvoltarii afacerilor.

"Integrarea celor doua platforme reprezinta un avantaj competitiv urias", a declarat Morten Strand, CEO al ABAX. "Platforma ABAX cu date in timp real, combinata cu platforma de varf AI de la Greater Than, va oferi unul dintre cele mai bune instrumente de analiza a riscurilor din industria asigurarilor. Aceasta colaborare ne-a permis sa dezvoltam, impreuna cu Tryg Norway, prima solutie de asigurare B2B bazata pe tehnologie.

"Este interesant sa lucram cu ABAX in dezvoltarea in acest nou domeniu de utilizare a datelor de mobilitate in domeniul asigurarilor pentru piata B2B", a adaugat Liselott Johansson, CEO al Greater Than. "Ei deschid calea pentru urmatoarea generatie de telematica. Expertiza lor pe piata si competenta noastra in analiza riscurilor cu preturi precise ne fac sa fim perechea perfecta pentru a continua sa inovam intr-un ritm rapid."