1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Comisia aproba o schema romaneasca menita sa sprijine intreprinderile afectate de pandemia de COVID

Comisia Europeana a aprobat, o schema romaneasca de pana la 358 milioane EUR (aproximativ 1,7 miliarde RON), pentru sprijinirea intreprinderilor in contextul pandemiei de coronavirus, fiind aprobata in temeiul Cadrului temporar pentru masuri de ajutor de stat.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, masura va fi deschisa microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii afectate de pandemia de coronavirus care isi desfasoara activitatea in sectoare precum industria prelucratoare, comertul cu ridicata si cu amanuntul si sectorul serviciilor de cazare.

In cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subventii directe si vor beneficia aproximativ 1.000 de intreprinderi. Masura urmareste sa ajute intreprinderile sa finanteze investitii in active corporale si necorporale pentru a depasi deficitul de investitii acumulat in economie din cauza crizei provocate de coronavirus.

Comisia a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a facilita dezvoltarea anumitor activitati economice care sunt importante pentru a duce la o redresare durabila a economiei, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (c) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar.