1asig.ro
1asig.ro

Comisia Europeana si UEFA lanseaza o campanie pentru a combate schimbarile climatice

5 min. / 1.540 cuvinte

Comisia Europeana, impreuna cu UEFA, au lansat o noua campanie de sensibilizare a publicului, axata pe actiuni individuale de combatere a schimbarilor climatice, denumita #EveryTrickCounts (fiecare truc conteaza).

Prin acest parteneriat, in timpul pauzelor publicitare difuzate la TV in timpul Ligii Campionilor UEFA si al altor competitii importante, in 57 tari se va difuza un videoclip in care jucatori de fotbal celebri vor face trucuri cu mingea menite sa promoveze ideea de a economisi energie si de a reduce emisiile. Videoclipul va fi prezentat si pe stadioane in timpul meciurilor.

Frans TIMMERMANS, Vicepresedintele Executiv pentru Pactul verde european, a declarat: "Fotbalul ne uneste, pe continent si pe intreaga planeta. Pentru a ne bucura in continuare de jocul nostru preferat, trebuie sa castigam, ca o echipa, lupta impotriva schimbarilor climatice. Sunt incantat de faptul ca UEFA si Comisia Europeana lanseaza aceasta campanie pentru a veni in sprijinul obiectivelor noastre climatice. Prin Pactul verde european, facem presiuni sa se efectueze marile schimbari structurale necesare astfel incat economia si societatea noastra sa fie pregatite pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic. Dar nu vom reusi fara ca toata lumea sa abordeze aceasta problema, luand mici masuri la nivel individual, cum ar fi sa ne deplasam la antrenament sau la stadion in mod durabil, sa reciclam deseurile ramase de la gustarile pe care le servim la pauza sau sa mai stingem din lumini cand ne lipim ochii de televizor la meciuri. Haideti sa renuntam la obiceiurile proaste, de dragul planetei noastre."

Mai multe detalii despre acest parteneriat sunt disponibile aici, pe site-ul web al Comisiei, iar materialul video poate fi vizionat aici.

421 accesari