1asig.ro
1asig.ro
Ciprian DASCALU, noul Economist ...

Ciprian DASCALU, noul Economist Sef si Director de Cercetare al BCR

5 min. / 1.540 cuvinte
Banca Comerciala Romana - BCR va avea un nou Economist Sef si Director de Cercetare, Ciprian DASCALU (foto) urmand sa preia aceasta functie incepand cu 15 ianuarie a.c. El ii succede lui Horia Braun-Erdei, numit la 1 noiembrie 2019 Presedinte Executiv (CEO) al Erste Asset Management Romania.

PROMO


In varsta de 40 de ani, Ciprian DASCALU lucreaza in sistemul bancar inca din 2003, acumuland o experienta consistenta in macro si micro economie, piete financiare si modele economice, dar si in statistica, managementul riscului, retail & corporate banking.

Inainte de a se alatura echipei BCR, el a detinut pozitia de Economist Sef al ING Bank Romania, incepand cu 2015. Ciprian a mai ocupat functia de Economist in Directia de Politici Monetare a BNR (2003-2006), Senior Trader la Millennium Bank (2007-2014), precum si cea de Market Business Manager in cadrul trezoreriei Unicredit Tiriac Bank (2015).

In ultimii ani, Ciprian DASCALU a fost desemnat cel mai bun forecaster de importanti agregatori de prognoze macro economice, precum Consensus Macroeconomics si Focus Economics, atat pe intreaga economie, cat si pe indicatori macro individuali. De asemenea, Ciprian a incheiat mai multi ani pe prima pozitie in clasamentul Bloomberg pentru prognoza diversilor indicatori macro (rata inflatiei, rata cheie a dobanzilor).

Ciprian DASCALU a absolvit Facultatea de Finante & Banci, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, urmat de un master DOFIN in domeniul financiar-bancar.

582 accesari