1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cifre record pentru dosarele de ...

Cifre record pentru dosarele de dauna din domeniul agricol

Agra Asigurari, liderul national in domeniul asigurarilor agricole, anunta cifre record in privinta avizarilor de dauna pentru anul agricol 2023-2024. In total, 2400 de daune au fost avizate ca rezultat al fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat Romania in ultima perioada. 

Luna iunie a acestui an marcat un record din perspectiva totalului de avize inregistrate intr-o luna. Peste 1000 de fermieri asigurati de companie au raportat daune semnificative asupra culturilor agricole. Conform datelor publicate de Autoritatea Nationala de Meteorologie, in aceasta luna au fost inregistrate temperaturi mai ridicate decat cele din iulie si august ale anului trecut, inregistrandu-se o temperatura medie de 22,0°C, avand in vedere ca temperatura medie in ultimii 60 de ani a fost de 18,8°C. Cu toate acestea, mai multe zone ale tarii au fost afectate de perioade de instabilitate atmosferica, caracterizate prin averse, furtuni si grindina, fiind emise coduri galbene si portocalii. 

„Dintre cele 5880 de polite emise, peste 41% dintre asigurati au avizat daune. Suntem dedicati sa sprijinim fermierii in momentele dificile, iar pana in prezent am achitat despagubiri pentru dosarele deschise in proportie de 80%. In aceste perioade caracterizate de instabilitate climatica, este important ca fermierii sa fie complet protejati si sa aiba o plasa de siguranta financiara pentru a-si putea continua afacerile in parametrii optimi”, declara Horia Adrian-Lupu, Director General Agra Asigurari.

Cele mai multe daune au fost cauzate de grindina, insumand peste 909 de avizari, urmate apoi de 617 avizari pentru furtuna si riscurile din pachetul de reinsamantare (seceta pedologica la rasarire, nisip/crusta), cu peste 529 de avizari. 

Cele mai afectate judete au fost Constanta, Teleorman si Olt, cu 505, 181, respectiv 178 de avizari. In ceea ce priveste culturile, rapita este una dintre cele mai afectate culturi, fiind inregistrate 638 de dosare, urmata apoi de grau, cu 328 de dosare de dauna, si orz, cu 305 dosare. 

Incepand cu 2016, compania Agra Asigura ofera produsele sale de asigurare fermierilor din Romania fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol.