1asig.ro
1asig.ro

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 3,9%, ca serie bruta, in primele sapte luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut in primele sapte luni din 2020 fata de perioada similara a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,9%, respectiv cu 2,5%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

PROMO


"Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-31.VII.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, in termeni nominali, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 3,9%, datorita cresterii comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+16,6%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+15,7%), comertului cu ridicata nespecializat (+5,7%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+3,8%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+2,9%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+1,4%). Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-7,3%) si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-3,4%)", noteaza INS.

In acelasi timp, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,5%.

In luna iulie 2020, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 11,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,2%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 3,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,3%.

Potrivit INS, Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

124 accesari