1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a scazut in iunie fata de luna precedenta

In luna iunie 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, fata de luna precedenta, a scazut atat ca serie bruta cu 0,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Iunie 2018 comparativ cu mai 2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2018, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,3% ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-6,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,3%). Cresteri au inregistrat comertul cu autovehicule (+2,3%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+1,7%).

In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,4%.

Iunie 2018 comparativ cu iunie 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2018, comparativ cu luna iunie 2017 a inregistrat o crestere cu 7,3% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+19,4%), comertul cu autovehicule (+16,8%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,1%). Scaderi au inregistrat activittile de intretinere si repararea autovehiculelor (-18,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cresterea a fost de 9,7%.

Primul semestru

In perioada 1.I-30.VI.2018 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 9,0%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+22,4%), comertul cu autovehicule (+17,4%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,7%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-9,6%).

Iar volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 10,8%.