1asig.ro
1asig.ro

China: Cererea pentru produse de asigurare, mai mare in randul persoanelor de sex feminin

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 a crescut constientizarea si cererea pentru produse de asigurare in China, mai ales in randul unor anumite segmente ale populatiei, arata Asia Insurance Review, citand un raport realizat de WeSure, Fudan University Department of Risk Management and Insurance si China Insurance and Social Security Research Centre.

PROMO


De la inceputul pandemiei, arata sursa citata, a crescut numarul total de noi utilizatori asigurati, numarul total de vizite pe platformele de asigurare, precum si nivelul primelor anuale de asigurari de sanatate, in comparatie cu 2019. In timp ce datele WeSure arata ca cei mai multi dintre utilizatorii care achizitioneaza activ asigurari de pe platforme dedicate sunt barbati, proportia femeilor asigurate a crescut semnificativ in timpul pandemiei COVID-19.

Astfel, din decembrie 2019, momentul zero al pandemiei COVID-19, raportul dintre barbatii si femeile ce achizitioneaza asigurari de pe platforma WeSure s-a redus de la 2:1, la 1:1, ceea ce arata ca pandemia a stimulat semnificativ cererea de produse de asigurare si constientizarea riscurilor in randul persoanelor de sex feminin. WeSure a analizat, printre altele, si varsta utilizatorilor si a constatat ca cererea de produse de asigurare a crescut foarte mult in randul consumatorilor in varsta de cel putin 30 de ani, in special in randul celor cu varste cuprinse intre 35-38 de ani.

Cresterea cererii de produse de asigurare in timpul pandemiei a fost influentata, mai arata sursa citata, de mai multi factori. Astfel, consumatorii nascuti in perioada anilor 1980 poarta responsabilitatea de a-si sustine parintii varstnici, precum si cea de a-si creste copiii, in timp ce se confrunta cu costuri ridicate de trai, dar si cu preturi uriase pe segmentul de imobiliare. In acelasi timp, consumatorii respectivi sunt mai susceptibili sa se confrunte cu afectiuni medicale si, totodata, se confrunta si cu alte riscuri ce presupun protectie financiara.

In ceea ce priveste cresterea cererii de produse de asigurare la nivel geografic, raportul sustine ca zonele in care Produsul Intern Brut/locuitor este mai mare au inregistrat cele mai spectaculoase cresteri. Astfel, in zonele in care PIB/locuitor depaseste pragul de 10.000 de dolari, cum ar fi Beijing sau Guangdong, s-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii de produse de asigurare, in plin context epidemiologic.

235 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO