1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

China: Bresa de securitate de proportii - Datele personale a cel putin 100 milioane de persoane, vandute pe Internet in schimbul a 55.600 de dolari

HUAZHU Group, compania care monitorizeaza peste 3.500 de hoteluri si proprietati din China, a raportat o bresa de securitate de proportii, implicand datele a milioane de clienti, arata 2-spyware.com. Potrivit sursei citate, care reproduce un raport al Politiei din Shanghai, bresa de securitate, care a implicat cele mai mari hoteluri din zona, a dezvaluit datele personale a cel putin 100 de milioane de persoane, 140 GB de date personale au fost scoase la vanzare, pe Internet, in schimbul sumei de 55.600 de dolari.

Din cate se pare, datele dezvaluite includeau, printre altele, informatii precum: nume, prenume, CNP-uri, numere de telefon, date de nastere, informatii cu privire la adresele de resedinta, detalii despre check-in-uri si alte date personale. Potrivit 2-spyware.com, se crede ca bresa de securitate, care a fost inregistrata saptamana trecuta, a dus la pierderea a aproximativ 500 de milioane de dosare personale. Momentan, nu se stie cine se face responsabil de aceasta bresa de securitate de proportii.

Speculatiile au aparut, insa, imediat dupa raportarea incidentului informatic, iar ZIBAO Technology arata ca incidentul ar putea fi rezultatul unei decizii intamplatoare a echipei de software developeri a grupului, care ar fi incarcat intreaga data de baze pe Github, o platforma folosita pentru a-i ajuta pe developeri sa colaboreze. Aceeasi ingrijorare a fost exprimata si de LASTLINE, prin vocea lui Andy NORTON (Director), care sustine ca bresa de securitate a fost initiata de hackeri fara experienta.

"Din cate se pare, o eroare umana este de vina pentru aceasta bresa de securitate, iar cei implicati in vanzarea datelor personale nu detin nici informatiile necesare si nici infrastructura necesara pentru a vinde fiecare dosar in parte. E foarte posibil ca aceasta dezvaluire a datelor sa fi venit chiar din interiorul companiei. Este important sa realizam ca nimeni nu e in siguranta si ca toata lumea trebuie sa aiba grija ca astfel de evenimente sa nu mai fie inregistrate pe viitor", a punctat NORTON, potrivit sursei citate.

Incidentele informatice sunt des intalnite in China, dupa cum arata 2-spyware.com, care citeaza unul dintre investitorii in industria tehnologica din Shanghai. Astfel, in aprilie 2018, datele personale a 346 de rezidenti ai orasului Wuhan au fost furate si scoase la vanzare pe Internet, de unde au fost cumparate de un artist, Deng YUFENG, care a folosit informatiile intr-o expozitie inedita (si ilegala) organizata in propria galerie de arta, pana la interventia in forta a autoritatilor locale.