1asig.ro
1asig.ro

Cele mai comune cereri de despagubire pe care le inainteaza asiguratii britanici in perioada sarbatorilor de iarna

5 min. / 1.540 cuvinte
In mod traditional, aceasta e cea mai frumoasa perioada a anului, dar sarbatorile de iarna se pot distinge si prin multiple pericole la nivel de gospodarie, subliniaza asiguratorul britanic AVIVA. Astfel, datele AVIVA din ultimii cinci ani, pentru lunile decembrie si ianuarie ale fiecarui an, arata unele dintre cele mai comune si neobisnuite cereri de despagubire inaintate de asigurati, dupa sute de daune inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna.

PROMO


Pentru a ajuta oamenii sa nu lase garda jos, pe masura ce Craciunul si Revelionul se apropie, AVIVA arata ca, intre 2016 - 2020, lunile decembrie si ianuarie au generat cereri de despagubire pentru urmatoarele tipuri de incidente:
 • 110 televizoare sparte, acestea fiind daramate de asiguratii care asezau decoratiunile de Craciun sau, dupa caz, le inlaturau.
 • 77 de incidente generate de lumanari: mese cuprinse de flacari, decoratiuni mistuite de foc sau covoare distruse de ceara.
 • 68 de carpete si podele patate sau deteriorate de apa provenita de la brazii naturali de Craciun.
 • 27 de petreceri de Craciun care nu vor fi uitate prea curand, dupa ce asiguratii au descoperit ca, in timp ce petreceau, au ramas fara anumite bunuri, acestea fiind pierdute sau furate. Printre cele mai populare bunuri: telefoane mobile, bijuterii si ceasuri.
 • 15 articole aruncate accidental impreuna cu hartia de ambalat cadouri. Printre bunurile aruncate accidental, se regasesc ochelari, cercei si aparate auditive.
 • 11 tavane sparte de cei care incercau sa scoata din pot decoratiunile de Craciun.
 • 7 incendii provocate de instalatiile de lumini care nu erau nesupravegheate.
 • 6 aragazuri distruse de asiguratii care gateau mancarea de Craciun, in unele cazuri fiind vorba si de incendii de mici dimensiuni.
 • 5 reni furati din gradinile asiguratilor (reni ornamentali, nu reali, subliniaza AVIVA).
 • 4 incidente generate de felicitarile de Craciun: un covor distrus de cerneala, o canapea distrusa de lipici, un set de vase de portelan si un telefon fix - daramate si deteriorate de asigurati care incercau sa scrie o felicitare de Craciun.
 • 2 inele de aur pierdute. Intr-unul dintre cazuri, asiguratul pregatea o placinta, asa ca, inainte, si-a scos inelul, numai ca l-a aruncat odata cu resturile.
 • O sanie de Craciun care s-a izbit de o locuinta, provocand pagube importante, in cadrul unui festival-concurs.
"Desi Craciunul ar putea fi oarecum diferit anul acesta, cele mai multe dintre gospodarii intentioneaza sa sarbatoreasca, intr-un fel sau altul, si ne asteptam ca multe traditii sa continue in gospodariile din Marea Britanie. Datele noastre arata ca, in aceasta perioada a anului, exista cereri de despagubire specifice cu care ne confruntam, brazii de Craciun si lumanarile fiind in centrul atentiei. Cereri de despagubire pentru locuinte vin in toate formele si dimensiunile. Desi unele incidente pot fi usor frustrante, exista altele care pot fi cu adevarat devastatoare, in special cele care implica incendii. Sfatuim asiguratii sa se gandeasca daca nu cumva neatentia le pune in pericol bunurile si chiar casele. Speram ca, desi atenti la lucrurile neprevazute care pot decurge nefericit, clientii nostri se pot concentra si pe a se bucura de sezonul festiv", puncteaza Andrew MORRISH, UK Claims Director, AVIVA.

1.222 accesari