1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cel mai mare risc pentru locuinta ta

In fiecare zi, exista riscuri care iti ameninta locuinta. Unele sunt mult influentate de zona in care aceasta este situata. Altele sunt determinate de tipul de locuinta - anumite amenintari, cum ar fi inundatia de la conductele vecinului, vizeaza doar apartamentele, nu si casele, de exemplu - sau de plasarea acesteia la un anumit nivel. Exista, insa, si riscuri care nu depinde de niciunul dintre acesti factori.

40 din primele cele mai mari 50 de despagubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri UNSAR in baza asigurarilor de locuinte, respectiv 80% dintre acestea, au fost cauzate de incendii. In medie, in tara noastra se produc 19 incendii/zi.

Focul deschis - categorie care include orice flacara ce arde in aer liber - a generat 8% dintre incendiile produse la locuinte anul trecut, conform datelor furnizate de Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta. Poate ca procentul nu este mare, la nivel general, insa la nivel individual, un incendiu poate distruge agoniseala de o viata a unei familii.

Din pacate, apropierea sarbatorilor nu inseamna doar zile libere si linistite alaturi de cei dragi, ci si un risc crescut de incendiu. Este suficienta o cautare pe Google a expresiei "incendiu Paste" pentru a descoperi ca, in fiecare an, in preajma acestei sarbatori, au loc incidente nefericite.

Este incendiul "cel mai mare risc" la care poate fi expusa locuinta ta? Raspunsul la aceasta intrebare nu este neaparat atat relevant. Mai relevant este ca reprezinta o amenintare la care trebuie sa fii atent. Anul asta, alaturi de grija de a nu lasa un foc deschis nesupravegheat, incheie si o asigurare pentru casa ta.