1asig.ro
1asig.ro

Cel mai mare asigurator auto din Franta foloseste Inteligenta Artificiala pentru a evalua daunele auto

5 min. / 1.540 cuvinte
Covea, cel mai mare grup de asigurari din Franta, introduce un sistem bazat pe Inteligenta Artificiala (AI) pentru a analiza daunele produse pe segmentul de asigurari auto, informeaza AI Business. Potrivit sursei citate, sistemul, dezvoltat de start-up-ul londonez Tractable, foloseste tehnologia computer vision pentru a intelege colectiile de fotografii ale vehiculelor avariate, analizand impactul asa cum are face si un om.

PROMO


AI Business mai arata ca sistemul de Inteligenta Artificiala va fi implementat in ateliere din intreaga tara si va evalua daunele auto pentru trei branduri din industria de asigurari: MAAF, MMA si GMF.

Tractable sustine ca sistemele sale computer vision au procesat daune auto in valoare totala de peste 1 miliard de dolari pentru peste 20 de asiguratori de top la nivel mondial - inclusiv Ageas (Marea Britanie), Tokio Marine si MS&AD (Japonia), precum si PZU si Talanx-Warta (Polonia).

AI Business subliniaza ca platforma Tractable se bazeaza pe tehnologia machine learning, supravegheata si semi-supravegheata. Modelele sunt antrenate pe "multe milioane" de imagini, incercand sa vina cu o evaluare unica si precisa din analiza mai multor imagini.

"Utilizarea AI pentru a accelera evaluarea daunelor auto este o schimbare importanta pentru detinatorii de polite auto emise de brandurile MAAF, MMA si GMA, precum si pentru furnizorii nostri de servicii de reparatii. Pe langa gestionarea mai eficienta a daunelor auto, Inteligenta Artificiala a Tractable le permite tuturor partilor interesate sa ia decizii mai bune si mai exacte, de care sa beneficieze toata lumea", a declarat, pentru AI Business, Bruno Lacoste BADIE - Expertise & Indemnity Solutions Director, Covea.

Covea colaboreaza cu Tractable inca din 2016 si, in aceasta perioada, cele doua companii au incheiat si parteneriatul ExcellIA, care include platforma de servicii denumita Darva, mai noteaza sursa citata.

La randul sau, Adrien COHEN - Co-founder, Tractable -, a precizat, pentru AI Business: "Pentru a dezvolta o solutie de top, trebuie sa gasesti un client vizionar, partenerul care vrea sa mearga in aceasta calatorie. Nu orice companie de asigurari vrea sa fie un pionier. In cazul nostru, am fost norocosi sa avem alaturi, in favoarea tehnologiei noastre, Covea, motiv pentru care suntem acolo unde suntem astazi in Franta."

952 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO