1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cehii introduc Pilonul II

Ministerul Muncii si Problemelor Sociale de la Praga a completat un proiect de reforma al sistemului de pensii ceh, care include si componenta comisiei care va lucra la finalizarea acestui proiect.

"Reprezentantii comisiei vor organiza dezbateri publice cu privire la reforma sistemului de pensii, subiectele fierbinti fiind legate de taxe si problemele sociale conexe", a declarat Petr NECAS, Ministrul Muncii si Problemelor Sociale. Parteneri la aceste discutii vor fi reprezentantii opozitiei de stanga si ai sindicatelor, alaturi de crestin-democratii si ecologistii aflati la putere.

Cehia are, in momentul de fata, un sistem bazat pe doi piloni, unul public, PAYG, si unul facultativ care este extrem de bine dezvoltat multumita facilitatilor oferite de catre statul ceh.
Discutii in legatura cu reforma sistemului de pensii din Cehia au mai avut loc in decembrie 2005, dar au fost sistate dupa alegeri, intrucat a existat o perioada in care au avut loc numeroase discutii despre posibile aliante pentru a forma o coalitie de guvernamant.