1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ce vor face asiguratii CITY ...

Ce vor face asiguratii CITY Insurance dupa data de 11 mai, cand toate politele expira. Demersuri de urmat la FGA!

Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA atrage atentia asupra faptului ca in data 11 mai 2022 se implinesc cele 90 de zile de la data deschiderii procedurii de faliment in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, hotarare pronuntata in dosarul de faliment nr. 27011/3/2021 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Incepand cu data de 12 mai 2022 contractele de asigurare incheiate la acest asigurator nu mai sunt valabile, fiind necesara incheierea unor alte polite de asigurare, cu valabilitate din aceasta data.

FGA va continua sa instrumenteze cereri de deschidere dosar dauna - Anexa nr. 7, primite de la petenti ai Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, pentru evenimente produse pana la data de 11 Mai 2022, inclusiv.

Cererile de deschidere dosare daune se pot transmite, prin intermediul uneia dintre optiunile puse la dispozitie:

  1. Online: https://www.fgaromania.ro/formular-daune
  2. Email: constatari.daune@fgaromania.ro
  3. Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti
  4. Orice alte mijloace care asigura transmiterea textului

Termenul de incetare a valabilitatii politelor emise de catre Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA nu afecteaza procesul de depunere a cererilor de plata - Anexa nr. 10, la Fond, din partea creditorilor de asigurare ai asiguratorului. Demersul de depunere a cererilor de plata este distinct de procesul aferent depunerii cererilor de deschidere a dosarului de dauna si este necesar pentru a putea fi demarata procedura administrativa de plata pentru recuperarea despagubirilor/indemnizatiilor cuvenite creditorilor de asigurari ai asiguratorilor in faliment, din disponibilitatile Fondului.

Asadar, separat de cererea de deschidere a dosarului de dauna, petentii trebuie sa adreseze Fondului o cerere de plata, pentru a solicita cuantumul sumei pretinse. Cererea de plata motivata se poate formula incepand cu data ridicarii autorizatiei de functionare a asiguratorului, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, sub sanctiunea decaderii din drept.

Cererea de plata se poate transmite, intr-una dintre variantele:

  1. Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor
  2. Email: cerere.plata@fgaromania.ro
  3. Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti
  4. Orice alte mijloace care asigura transmiterea textului.

Pentru recuperarea primelor de asigurare datorate de asiguratorul in faliment, pentru perioada in care riscul nu a fost acoperit, ca urmare a incetarii contractelor de asigurare, se va formula o cerere de plata de restituire a primei, Anexa nr. 9.

Este recomandat ca pentru fiecare polita de asigurare in parte, creditorul de asigurare sa transmita separat o cerere de plata - Anexa nr. 9.

FGA va solutiona cererile de plata in ordinea depunerii acestora, iar restituirile de prima se vor face doar daca nu s-au inregistrat daune pe politele respective.

Cererile de restituire de prima se pot transmite prin una caile:

  1. Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9
  2. Prin email, la adresa: cerere.plata@fgaromania.ro
  3. Prin Posta, la adresa: Str.Vasile Lascar 31, Bucuresti 020492, Romania
  4. Orice alte mijloace care asigura transmiterea textului.

Cererea de restituire prima - Anexa nr. 9, trebuie insotita de urmatoarele documente:

- Imputernicire/Procura, daca este cazul;

- Copie act identitate

- Copie polita de asigurare;

- Copie dovada platii primelor de asigurare, in cazul platii primelor in rate;

- Dovada denuntarii contractului de asigurare inregistrata/transmisa la asigurator.

Pentru politele de asigurare care au incetat de drept, nu mai poate opera denuntarea unilaterala a contractului.

FGA va realiza calculul sumelor de restituit, indiferent de tipul de asigurare pentru care se solicita restituirea diferentei de prima. Sumele aprobate la plata vor fi virate in contul creditorilor de asigurare.

Conform ASF, aproape 500.000 de polite RCA emise de CITY Insurance inceteaza pe 11 mai. Soferii trebuie sa incheie alta asigurare pentru a circula legal si pot solicita returnarea primei proportional cu perioada de valabilitate ramasa in vigoare.

Avand in vedere cele precizate, posesorii de polite de asigurare RCA emise de CITY Insurance trebuie sa incheie o noua asigurare, la un alt asigurator, pana pe data de 11 mai 2022. In caz contrar, acestia sunt pasibili de sanctiuni in concordanta cu legile in vigoare. Amenda pentru absenta unei asigurari RCA este cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei. In baza Codului Rutier, Politia poate decide, ca masuri suplimentare, retinerea certificatului de inmatriculare al masini sau retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Politele emise de CITY Insurance nu vor mai fi valabile dupa 11 mai! Aproape 500.000 de soferi trebuie sa incheie alte asigurari RCA
CITR a publicat tabelul preliminar al creditorilor CITY Insurance: Peste 1600 de creditori inscrisi la masa credala si peste 9 miliarde de lei revendicati in total
Ce vor face asiguratii CITY Insurance dupa data de 11 mai, cand toate politele expira. Demersuri de urmat la FGA!