1asig.ro
1asig.ro
Cati romani a omorat viteza ...

Cati romani a omorat viteza excesiva anul trecut?

5 min. / 1.540 cuvinte
Un stil de condus agresiv creste riscul unui accident rutier. Iar viteza excesiva, fie ca vorbim de depasirea limitelor legale, fie de neadaptarea la conditiile de drum, este una dintre indicatiile acestuia, provocand, anual, sute de victime in tara noastra.

PROMO


Anul trecut, peste 300 de romani si-au pierdut viata pe sosele din cauza vitezei, iar peste 1.500 au fost grav raniti, arata Politia Romana.

"In anul 2019, la nivel national, pe fondul vitezei excesive (neregulamentara sau neadaptata la conditiile de drum) au fost inregistrate 1.485 de accidente rutiere grave, in urma carora 356 de persoane au decedat si 1.586 au fost ranite grav", arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, in urma solicitarii transmise de 1asig.ro.

Amintim si ca Romania ocupa prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2019, cu 96 de morti la un milion de locuitori, la acelasi nivel ca in anul precedent si cu mult peste media UE care a fost de 51 de decese la un milion de locuitori.

Astfel, este clar ca, desi reprezinta un risc greu cuantificabil in cifre, agresivitatea la volan, prin multiplele sale manifestari, creste semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alaturi de factori precum oboseala, neatentie, alcool sau lipsa de experienta. Tocmai de aceea, in 2020, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Aceasta se desfasoara in perioada 15 iulie - 30 septembrie a.c.

Despre FII CALM LA VOLAN!

Demersul "FII CALM LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ISF - Institutul de Studii Financiare si FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE Romania, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, FUNK Broker, MIB - Millenium Insurance Broker, GARANTA Asigurari, GLOBASIG Broker, DAUNE Expert, LION Broker, AON Romania, DAW Management, OTTO Broker, GT MOTIVE, PRESTIGE Broker si HOBBIT Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting, 5 to go si autopia.ro. Partenerii Stiintifici ai campaniei sunt PsihoTrafiQ - Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera si Asociatia Respiro.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, ProMotor.ro, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro si AutoNapoca.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

1.136 accesari