1asig.ro
1asig.ro
Cate locuinte au fost afectate de ...

Cate locuinte au fost afectate de inundatii in prima jumatate a anului?

5 min. / 1.540 cuvinte
In prima jumatate a anului 2020, numarul interventiilor la inundatii, cat si numarul locuintelor afectate de acest fenomen este in scadere, comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor primite de la IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, la solicitarea 1asig.ro.

PROMO


Astfel, in primele 6 luni ale anului in curs, structurile specializate ale IGSU au intervenit in 2310 cazuri pentru inlaturarea efectelor negative generate de inundatii, fiind afectate 1040 de locuinte si 629 anexe gospodaresti.

Totodata, s-a remarcat o scadere cu 29% a numarului de interventii la inundatii la nivel national, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Judetele cele mai afectate de inundatii in prima jumatate a acestui an au fost Caras-Severin, Bihor si Suceava, arata datele IGSU.

Trendul descendent se mentine, astfel, si in acest an, similar cu anul precedent. In 2019, serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit, la nivel national, in 3.616 cazuri pentru limitarea/inlaturarea efectelor inundatiilor, fiind afectate, in total, 1.555 de locuinte, in scadere cu 36% fata de 2018.

In ultimii 6 ani, cele mai multe locuinte afectate de inundatii in tara noastra s-au inregistrat in 2014, 9.273 de case fiind atunci avariate sau distruse in urma acestui fenomen.

Pe piata din Romania, riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de locuinta (PAD), alaturi de riscurile de cutremur si alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, la intreaga valoare a imobilului, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, suplimentara celei obligatorii.

370 accesari