1asig.ro
1asig.ro
Cate accidente rutiere grave au ...

Cate accidente rutiere grave au avut loc in anul 2019?

5 min. / 1.540 cuvinte
In contextul in care, anual, vorbim de mii de persoane ranite si aproape 2.000 de persoane decedate in accidente rutiere in Romania, reducerea numarului acestora reprezinta o prioritate pentru tara noastra si pentru toti actorii implicati.

PROMO


In anul 2019, la nivel national, au fost inregistrate 8.642 de accidente rutiere grave, in urma carora 1.864 de persoane au decedat si 8.125 au fost ranite grav, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Astfel, anul trecut a avut loc o crestere usoara a numarului acestora fata de anul precedent, dar si o scadere usoara a numarului victimelor decedate: in anul 2018 s-au inregistrat 8.569 de accidente rutiere grave, in urma carora 1.867 de persoane au decedat si alte 8.144 de persoane au fost ranite grav.

Indisciplina pietonilor, viteza, neacordarea de prioritate: cauzele accidentelor rutiere grave din 2019

Conform datelor transmise de IGPR, "principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave inregistrate la nivel national, in anul 2019, au fost indisciplina pietonilor (19,3% din total), viteza (17,2%), indisciplina biciclistilor (9,8%), neacordarea prioritatii de trecere pietonilor (9,5%) si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (9%)".

Situatia este similara cu cea din 2018, cand, conform datelor IGPR, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara a pietonilor si neacordarea de prioritate pietonilor.

In ceea ce priveste vehiculele implicate, din totalul accidentelor grave inregistrate in 2019, in 526 de accidente au fost implicate motociclete, in 1.207 biciclete si in 45 de accidente au fost implicate trotinete electrice.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Ca parte a acestui demers, in luna martie a.c., s-a desfasurat campania "Cu stil, in trafic", care lupta impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

1.631 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO