1asig.ro
1asig.ro

Cat l-ar costa pe Mos Craciun o asigurare pentru 24 de ore

5 min. / 1.540 cuvinte
Te-ai intrebat vreodata cat ar costa sa asiguri un vehicul cu o vechime de 1.675 de ani, care cantareste 2,36 milioane de tone si calatoreste cu o viteza de 10,43 milioane km/h? O companie de asigurari din Marea Britanie a calculat cat ar trebui sa plateasca Mos Craciun pentru o polita care sa-i asigure, timp de 24 de ore, atat celebra sanie, cat si cadourile pe care le transporta pentru copiii din intreaga lume.

PROMO


Un proprietar grijuliu, un garaj sigur la Polul Nord, acolo unde nu exista infractori, si faptul ca e folosita o singura zi pe an ar putea fi elemente care sa te determine sa crezi ca o asigurare pentru sania Mosului ar costa o nimica toata. Anumiti factori duc, insa, la cresterea primei de asigurare: varsta soferului, valoarea marfurilor transportate si faptul ca sania este condusa cu o viteza de aproximativ 10,43 milioane km/h.

In aceste conditii, ADMIRAL, o companie de asigurari din Marea Britanie, le-a cerut elfilor sa calculeze cat l-ar costa pe Mos o asigurare pentru 24 de ore. "Chiar daca Mos Craciun este un personaj cu multe puteri misterioase si magice, regulile se aplica in cazul lui asa cum se aplica in cazul oricarui alt sofer. Iar acest lucru inseamna ca, inainte sa plece intr-o calatorie in jurul lumii, pentru a livra darurile asteptate de copiii din lumea intreaga, Mos Craciun trebuie sa fie sigur ca sania lui este asigurata corespunzator", arata, din partea companiei ADMIRAL, Jon WALKER.Calculul primei de asigurare a inceput cu cateva informatii personale despre Mos Craciun: varsta (1.748 de ani) si un "dosar penal" (fiind incarcerat, in anul 303, la ordinul imparatului roman Diocletian). Apoi, prima de asigurare a mai luat in calcul: calatoria in jurul globului, vechimea, viteza si greutatea saniei lui Mos Craciun, precum si valoarea saniei si a cadourilor transportate (160 de miliarde de lire sterline)."Cand ajungem la sanie, costurile explodeaza. Pentru a ne asigura ca toate cadourile vor fi livrate la timp, estimam viteza saniei la 10,43 milioane km/h. Aceasta viteza nu este doar ilegala, ci si de 8.000 de ori mai mare decat viteza unui glont. Avand in vedere toate cadourile pe care trebuie sa le livreze, greutatea saniei ar fi de 2,36 milioane de tone, adica de 7.000 de ori mai grea decat un Boeing 747. In aceste conditii, s-ar constata o energie de peste un milion de petajuli, ceea ce reprezinta acelasi volum de energie eliberat ca in cazul unui cutremur. Daca Mos Craciun ar conduce la viteza maxima, iar sania s-ar prabusi, ar rezulta pagube de aproximativ 255 de miliarde de dolari", explica Jon WALKER.In concluzie, avand in vedere ca Mosul trebuie sa livreze, intr-o singura zi, miliarde de cadouri in intreaga lume, proprietatile magice si misterioase ale saniei sale, varsta lui Mos Craciun si, implicit, varsta saniei, calculul realizat de elfii de la ADMIRAL nu arata deloc bine pentru bugetul Mosului. "Pentru a-si asigura sania timp de 24 de ore, Mos Craciun ar trebui sa plateasca o prima de 5 miliarde de lire sterline."
5.536 accesari