1asig.ro
1asig.ro

Cat au vandut asiguratorii moldoveni in 2018?

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 1,5 miliarde de lei in 2018, in crestere cu 5,2% fata de anul precedent, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF). In moneda europeana, piata a crescut cu 10%, pana la 77,7 milioane euro, pe fondul aprecierii monedei nationale.

Din cele 14 companii active pe piata, un numar de 10 au inregistrat cresteri ale subscrierilor, cele mai insemnate ca procent fiind raportate de INTACT Asigurari (393%), MOLDOVA ASTROVAZ (+238%) si TRANSELIT (circa 30%).

De asemenea, GRAWE-CARAT Asigurari se mentine pe primul loc in clasamentul asiguratorilor (cumulat asigurari generale si asigurari de viata), avand o cota de 14,3%, urmata de MOLDASIG (13,3%), DONARIS VIG (12,6%), GENERAL Asigurari si ASTERRA Grup. Daca excludem asigurarile de viata, clasamentul este condus de catre MOLDASIG, urmat de DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, ASTERRA Grup si KLASSIKA Asigurari.

Asigurarile generale detin ponderea cea mai insemnata in piata, respectiv aproape 93,4% din totalul vanzarilor asiguratorilor.

Pe piata din Moldova si-au desfasurat activitatea in anul precedent 14 societati de asigurare active, insumat, primii cinci asiguratori au generat circa 62,4% din totalul subscrierilor.

2.489 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO