1asig.ro
1asig.ro
Cat au cheltuit romanii de Black ...

Cat au cheltuit romanii de Black Friday

5 min. / 1.540 cuvinte
Romanii au facut cumparaturi in valoare totala de peste 1,2 miliarde de lei in weekend-ul de Black Friday (15 - 17 noiembrie a.c.), din care 245 milioane de lei au reprezentat plati online, iar restul sunt plati cu numerar la livrare, conform analizei companiei PayU.

PROMO


Vanzarile online au crescut cu 24% in comparatie cu 2018, marcand un nou record.

In sistemul PayU Romania au fost generate 499.632 de tranzactii, in crestere cu 33% fata de anul trecut. Aproximativ 80% din aceste cheltuieli, respectiv 198 de milioane de lei, s-au inregistrat in ziua de vineri, 15 noiembrie.

"In acest an, numai pe data de 15 noiembrie, romanii au cheltuit online cat in toate cele trei zile de Black Weekend de anul trecut. Numarul tranzactiilor a atins aproape jumatate de milion, demonstrand atat interesul romanilor pentru Black Friday, cat si increderea in platile online", a declarat Marius COSTIN, Country Manager PayU Romania.

Minutul de aur a stabilit un nou record in materie de plati online: in intervalul 7:27-7:28 s-au inregistrat 2.140 de plati online, aproape dublu fata de anul trecut.

Topul cumparaturilor online ramane si anul acesta dominat de produsele IT&C, urmate de produse din categoria eTail si servicii.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 484 de lei, cu 18% mai mica decat anul trecut, in timp ce valoarea cosului mediu de cumparaturi in rate a crescut cu 5% si a ajuns la 974 de lei.


"Scaderea valorii medii a cosului de cumparaturi este o consecinta normala a dezvoltarii pietei de e-commerce si a maturizarii evenimentului Black Friday. Acest lucru inseamna ca romanii au incredere sa comande si sa plateasca online utilizand un card in rate fara dobanda. Acestia aleg din ce in ce mai multe tipuri de produse, chiar si cele cu o valoare mai mica", a explicat COSTIN.


Peste 37% din totalul volumelor au fost achitate cu un card in rate fara dobanda.


Cea mai mare tranzactie online a fost de 57.949 lei, cosul de cumparaturi continand produse IT&C. Pe locul al doilea se afla o tranzactie de peste 47.000 lei, iar pe al treilea, o tranzactie de 34.511 lei.

In platforma PayU Romania, aproximativ 10% din numarul total de plati online realizate de Black Weekend sunt tranzactii realizate cu un card emis intr-o alta tara, in crestere cu 71%.868 accesari