1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Care este rolul FGA in calitate de ...

Care este rolul FGA in calitate de administrator al CITY Insurance

Prin Decizia ASF 724/2021, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la Societatea de Asigurare Reasigurare CITY Insurance, pentru o perioada de patru luni. "Rolul FGA este de a restabili situatia financiara a asiguratorului si asigurarea unei conduceri sanatoase si prudente a activitatii", au precizat reprezentantii Fondului. Cererile de deschidere si plata a dosarelor de dauna se vor trimite asiguratorului.

Conform acestora, orice solicitare cu privire la Societatea de Asigurare Reasigurare CITY Insurance - S.A. trebuie adresata direct societatii.

De asemenea, cererile de deschidere dosar de dauna/ cererile de despagubire vor fi adresate Societatii de Asigurare- Reasigurare CITY Insurance si acestea vor fi solutionate potrivit dispozitiilor Legii 132/2017, respectiv a conditiilor de asigurare, dupa caz.

Orice cerere adresata FGA (de deschidere dosar de dauna/de plata) nu va fi analizata, iar potrivit legii, FGA nu are obligatia de a redirectiona aceste cereri catre asiguratorul Societatea de Asigurare Reasigurare CITY Insurance, au explicat oficialii FGA.

Totodata, toate aceste cereri (de deschidere dosar de dauna/de plata) nu vor fi socotite ca fiind inauntrul termenului de 90 de zile prevazut de art. 12, alin (1) din Legea 213/2015 in cazul cererilor de deschidere a dosarului de dauna, respectiv inauntrul termenului de 90 de zile prevazut de art. 14, alin. (1) din Legea 213/2015 in cazul cererilor de plata, nefiind indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile Legii 213/2015.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, vineri, ca a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) in vederea inlocuirii temporare a organului de conducere al CITY Insurance pentru 4 luni. In acelasi timp, asiguratorul a fost amendat cu peste 2,9 milioane lei si trebuie sa transmita un plan de finantare si redresare, iar membrii Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere au primit amenzi consistente si li s-au retras aprobarile acordate de ASF.

ASF a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance S.A., clasificata in categoria 4 - supraveghere intensa, in perioada 2019-2021, mai multe actiuni de control la sediul asiguratorului (on-site) cat si controale permanente (off-site), actiuni in urma carora au fost aplicate, atat societatii cat si conducerii acesteia, mai multe sanctiuni contraventionale constand in amenzi, fiind deasemenea impuse masuri cu scopul remedierii deficientelor constatate.

CITY Insurance este cel mai mare jucator de pe piata asigurarilor, cu prime brute subscrise in valoare de 2,3 miliarde de lei in 2020 si o cota de piata de 20% din total.