1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Campanie de informare, din iulie

Campania de informare publica privind pensiile private va demara in aproximativ o luna si va dura in jur de sase luni.

"Scopul campaniei publice pe care CSSPP o va demara impreuna cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) este acela de a creste gradul de cunoastere al populatiei in privinta sistemului de pensii si de a informa cu privire la autoritatea capabila sa gestioneze acest nou domeniu", a precizat Mircea OANCEA, Presedinte CSSPP.

De altfel, promovarea in randul populatiei a increderii in sistemul de pensii administrate privat este unul dintre obiectivele strategice ale CSSPP pentru anul in curs.

Canalele de distributie a mesajelor si informatiilor utilizate in cadrul campaniei vor fi: website-urile CSSPP si MMFES, mass-media, respectiv presa scrisa, radio si TV, prin difuzarea de clipuri video si spoturi audio, materialele informative tiparite, respectiv pliante, brosuri, postere, precum si conferintele nationale.

Finantarea cheltuielilor legate de campanie se va face de catre MMFES din fonduri provenite dintr-un imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.
CSSPP si MMFES se afla, in prezent, in etapa de selectie a furnizorilor de servicii, potrivit procedurilor Bancii Mondiale.

Aceasta campanie vine in contextul in care potrivit unui studiu realizat la solicitarea Centrului Parteneriat pentru Egalitate, doar patru procente dintre romani se considera foarte bine informati in legatura cu sistemul de pensii administrate privat, in timp ce peste jumatate afirma ca au doar putine cunostinte, iar 32% nu stiu absolut nimic despre acest domeniu.