1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ca sa #StaiAcasa linistit, trebuie ...

Ca sa #StaiAcasa linistit, trebuie sa fii preventiv. Ne luptam cu COVID. Ce ar mai putea sa se mai intample?

In aceasta perioada constientizam mai mult decat am facut-o pana acum cat de importanta este locuinta noastra. Ne este in acest moment si casa si birou si locul in care ne petrecem timpul liber. Este, inainte de orice, locul sigur in care ne-am retras pentru a face fata crizei provocate de COVID-19, transmit reprezentantii Gothaer Asigurari Reasigurari.

Din pacate nu poti preveni producerea anumitor riscuri, dar poti avea grija sa fii pregatit financiar in cazul in care un eveniment neplacut iti afecteaza casa. Aceasta "pregatire" se realizeaza usor si rapid, chiar si online, cu o polita de locuinta completa, care include componenta obligatorie (PAD), dar si cea facultativa, care iti protejeaza casa, bunurile si iti ofera chiar si o asigurare de raspundere civila pentru fapte neprevazute produse de tine si care iti pot afecta chiar si vecinii.

Riscuri produse in ultima vreme care au afectat sau ar fi putut sa afecteze locuinte

Criza COVID a acaparat tot, pana intr-acolo incat orice alt subiect a cazut in plan secund. Asa se face ca nu s-a vorbit prea mult despre cele 20 de familii evacuate din locuintele lor din cauza alunecarii de teren din Azuga si nici despre cutremurul de 5 grade pe scara Richter din 25 aprilie, precizeaza oficialii Gothaer.

In ceea ce priveste daunele de tipul celor produse de incendii casnice sau de spargerile de conducte de apa doar companiile de asigurari mai stiu numarul acestora.

Cand stai acasa, riscul creste

Adevarul este ca, prin faptul ca stam cu totii acasa 24/7, riscurile care pot sa ne afecteze locuinta cresc. Daca riscurile naturale - precum cutremurul, alunecarile de teren, furtunile sau inundatiile - sunt independente de actiunile noastre zilnice, restul nu se prezinta asa.

Riscul de inundare din spargere de conducta - se produce cu o frecventa mai mare cand instalatiile sunt utilizate mai des decat de obicei si este evident ca asta se intampla acum.

Incendiile - fie ca ne referim la cele produse din accidente casnice, cum ar fi uitarea unei cratite pe aragaz, sau la cele produse de scurtcircuite cauzate de suprautilizarea retelei electrice, pot sa apara mult mai des in aceasta perioada in care toata lumea sta acasa, gateste si foloseste tot felul de dispozitive.

Conform datelor IGSU, aproape 7.000 de locuinte au fost afectate de incendii anul trecut, principalele cauze generatoare fiind reprezentate de cosuri sau burlane de fum defecte sau necuratate (33%), instalatii electrice defecte sau improvizate (25%), mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (14%) si foc deschis (8%). De asemenea, 5% din incendiile la locuinta au fost provocate si de actiuni intentionate, alte 4% din total, de fumat.

Ce poti face?

Ca sa #StaiAcasa linistit, e bine sa stii ca acoperisul de deasupra capului iti este asigurat. Ai nevoie de PAD - asigurarea obligatorie a locuintei, dar si de o completare cu o asigurare facultativa care iti asigura casa la valoarea sa reala si care include si bunurile in acoperire.

Mai mult decat atat, nu multi stiu ca o asigurare facultativa a locuintei, cum este SuperCASA de la Gothaer, poate include si o componenta de Raspundere civila pentru familie, astfel incat orice dauna produsa de tine si care poate afecta chiar si vecinii, sa fie asigurata.

"Siguranta inseamna mai mult decat sa stai in casa. In aceasta perioada, este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa ne asiguram ca nu lasam lucurile la voia intamplarii si ca facem tot ce putem pentru ca nimic sa nu faca situatia si mai complicata decat este deja", au adaugat reprezentantii Gothaer.