1asig.ro
1asig.ro

COVID-19 si sustenabilitatea, teme cheie pentru industria de asigurari in 2021

5 min. / 1.540 cuvinte
COVID-19 va fi, de departe, cea mai importanta tema in domeniul asigurarilor pe tot parcursul anului 2021, dar sustenabilitatea va continua sa reprezinta o tema esentiala pe termen lung, arata GlobalData. Un raport realizat de GlobalData, "Insurance Predictions 2021 - Thematic Research", afirma ca, pana in 2023, COVID-19 va fi o tema definitorie, deoarece va transforma modul in care functioneaza asigurarea si modul in care functioneaza pietele pe care le asigura.

PROMO


"COVID-19 va schimba pietele si va transforma comportamentul consumatorilor, deoarece companiile si consumatorii vor cauta sa nu isi mai asume riscuri dupa pandemie. Mai mult, atunci cand vine vorba de a reveni la calatorii, vor fi mai precauti si mai dispusi sa incheie noi polite de asigurare. Liniile de business precum intreruperea afacerii si travel, care s-au confruntat cu cele mai semnificative efecte disruptive, ar trebui sa observe cresterea ratelor de penetrare, intrucat oamenii vor dori sa se asigure ca sunt acoperiti in totalitate", sustine Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.

Sustenabilitatea va fi, de asemenea, o tema cheie pe tot parcursul anului 2021, iar asiguratorii ar trebui sa continue sa acorde prioritate acestei teme, in ciuda faptului ca, cel mai probabil, va fi una dificila. Desi ar putea exista o tentatie de relaxare a obiectivelor dupa un an 2020 dificil si ceea ce pare a fi un 2021 provocator, impactul pe termen lung al schimbarilor climatice va fi mult mai sever pentru industria de asigurari, deoarece observam evenimente meteorologice mai semnificative si oameni care incearca din ce in ce mai mult sa evite afacerile nesustenabile.

Securitatea cibernetica este o alta tema care va capta atentia, intrucat continua sa creasca in importanta odata cu cresterea digitalizarii. De asemenea, este o tema care a devenit tot mai actuala, in contextul pandemiei COVID-19, deoarece angajati din intreaga lume continua sa lucreze de acasa, ceea ce a incurajat tentativele de frauda. Studiul "GlobalData 2020 UK SME Insurance Survey" a constatat ca 8,5% din intreprinderile mici si mijlocii si 33% dintre cele medii inclinau sa cumpere asigurari cibernetice, ca urmare a pandemiei.

"Impactul pe care COVID-19 l-a avut asupra acestor teme le va modela evolutia in urmatorii ani, ceea ce face ca, in mod clar, aceasta sa fie tema remarcabila in 2021. Este un moment foarte interesant pentru asigurari, deoarece pandemia va avea asupra industriei un impact mult mai transformator decat orice eveniment din istoria anterioara. Schimbarile bruste in comportamentul consumatorilor si angajatilor vor schimba complet numarul de produse care trebuie ambalate, gestionate si vandute. De asemenea, nu pare ca si cum, odata cu sfarsitul pandemiei, obiceiurile vechi s-ar intoarce imediat", a mai declarat Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.

918 accesari