1asig.ro
1asig.ro
CNPF a contestat in instanta ...

CNPF a contestat in instanta decizia Judecatoriei Chisinau de a suspenda administrarea MOLDASIG

5 min. / 1.540 cuvinte
Dupa ce Judecatoria Chisinau a a dispus suspendarea executarii mai multor Hotarari ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare cu privire la unele masuri fata de actionarii MOLDASIG si a instituit administrarea provizorie de catre doua companii de audit, Autoritatea de supraveghere a decis sa conteste decizia in instanta prin depunerea Recursului.

Actul de recurs urmeaza sa fie examinat de Curtea de Apel Chisinau.

"Fiind in deplin dezacord cu Incheierea Judecatoriei Chisinau (sediul Rascani) din 6 noiembrie 2020 (pe dosarul nr. 3-2211/2020), prin care a fost instituita administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" SA, cu inlaturarea de la executarea atributiilor functionale a administratorului si consiliului societatii, Comisia Nationala a Pietei Financiare - autoritate publica autonoma, care reglementeaza si autorizeaza activitatea participantilor la piata financiara nebancara, precum si supravegheaza respectarea legislatiei de catre ei ... fiind investita cu putere de decizie, de dispensa, de interdictie, de interventie, de control si de sanctionare disciplinara si administrativa, in limitele stabilite de legislatie - a contestat respectivul act judecatoresc, prin depunerea Recursului corespunzator care urmeaza a fi examinat de Curtea de Apel Chisinau", anunta CNPF.

Potrivit CNPF, "incheierea emisa de Judecatoria Chisinau (sediul Rascani) este neintemeiata si ilegala, in legatura cu care fapt urmeaza a fi casata, data fiind ca instanta de fond a incalcat si a aplicat gresit normele de drept material, a incalcat normele de procedura in contencios administrativ, a esuat sa administreze probe concludente. In consecinta, aprecierile si concluziile instantei de fond expuse in incheiere sunt eronate/denaturate si vin in contradictie cu circumstantele de fapt ale cauzei".

Astfel ca, autoritatea de supraveghere (CNPF) a solicitat Instantei admiterea Recursului, cu casarea Incheierii Judecatoriei Chisinau din 06 noiembrie 2020 si aplicarea masurii de suspendare conditionata prin instituirea administrarii provizorii, ca fiind neintemeiata.

579 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO