1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF a avut sedinte axate pe ...

CNPF a avut sedinte axate pe probleme de actualitate cu mediul de afaceri

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a dat curs solicitarii venite din partea mediului de afaceri de a organiza intruniri pe probleme de actualitate.

Astfel, in prima parte a zilei de joi, 8 septembrie curent, la sediul autoritatii a avut loc o sedinta cu participarea reprezentantilor de la Camera de Comert Americana din Moldova, Asociatia Investitorilor Straini si unele societatile pe actiuni, in cadrul careia a fost facut un schimb de opinii pe marginea proiectului de modificare a Legii privind piata de capital, adoptat in prima lectura de catre Parlament.

Participantii la sedinta au avut un dialog constructiv, cu clarificarea unor aspecte referitor la posibilele efecte ale amendamentelor proiectului de Lege 278/2022 asupra societatilor pe actiuni, odata cu atribuirea acestora la categoria entitatilor de interes public.

In a doua jumatate a zilei, CNPF s-a intrunit cu reprezentantii Camerei de Comert Americana din Moldova si ai Birourilor Istoriilor de Credit (BIC) pentru a examina deficientele si provocarile cu care se confrunta participantii profesionisti ai sectorului de creditare nebancara si a identifica solutii pentru remedierea acestora.

Dialogul intre parti s-a axat, in principal, pe anumite aspecte referitoare la implementarea Regulamentului privind cerintele de creditare responsabila aplicate organizatiilor de creditare nebancara, care a intrat in vigoare la 1 septembrie curent. In special, discutiile s-au referit la procedura de obtinere a rapoartelor de credit de la BIC-uri si la oportunitatile de optimizare a acestui proces.

Presedintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a subliniat ca obiectivul autoritatii de supraveghere este de a crea conditii prielnice de activitate pentru toti participantii pietei si de a creste nivelul de satisfactie a consumatorilor de produse financiare nebancare.

Sursa foto: Facebook CNPF