1asig.ro
1asig.ro

CITY Insurance castiga procesul cu Autoritatea Italiana de Supraveghere a Asigurarilor

5 min. / 1.540 cuvinte
CITY Insurance, cea mai mare companie de asigurari din Romania in functie de subscrieri, si-ar putea reincepe activitatea pe piata din Italia, castigand procesul cu Autoritatea Italiana de Supraveghere a Asigurarilor, care i-a interzis sa incheie contracte de asigurare pe teritoriul Italiei.

Compania a fost acuzata ca ar fi fost implicata intr-un scandal de coruptie. La acel moment, CITY a dezmintit informatiile aparute in Italia.

"In data de 11 aprilie 2018, Instanta Suprema de Drept Administrativ a Republicii Italiene (Consilio Di Stato) a dispus anularea deciziei I.V.A.S.S (Autoritatea de Supraveghere si Reglementare a Asigurarilor - echivalentul ASF Romania) nr. 51.14.00300 din 28 februarie 2014", se arata in comunicatul CITY, transmis luni.

Conform acesteia, Instanta italiana a constatat abuzul Autoritatii de Supraveghere Italiene din perioada 2012 - 2018 si a anulat cu titlu definitiv sanctiunea prin care Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance i se interzicea dreptul de a incheia contracte de asigurare pe teritoriul Republicii Italiene. Astfel, s-a confirmat imixtiunea ilegala in activitatea CITY Insurance, precum si in activitatea ASF Romania, singura autoritate de supraveghere si reglementare a pietei de asigurari, careia nu i-au fost respectate atributiile.

"Actiunile I.V.A.S.S au adus Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance prejudicii serioase de imagine si financiare. Societatea isi rezerva dreptul de a continua actiunile in justitie, pentru a repara in totalitate efectele deciziilor abuzive luate de autoritatea italiana", au mai precizat reprezentantii companiei.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a fost infiintata in anul 1998. In prezent, compania are peste 350 de angajati si un numar de 42 agentii in care se desfasoara activitati atat de subscriere de prime asigurari generale, cat si de instrumentare a dosarelor de daune.

Conform calculelor facute de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF, CITY Insurance a ramas liderul pietei si a subscris, in total, prime in valoare de circa 1,25 miliarde lei, avand o cota de 12,93%. De asemenea, CITY Insurance a achitat si cel mai mare volum de daune, respectiv 631 milioane de lei.

2.423 accesari