1asig.ro
1asig.ro
CHUBB si MARSH lanseaza primul ...

CHUBB si MARSH lanseaza primul mecanism de acoperire prin asigurare a efectelor severe si rare asociate cu vaccinarea impotriva COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
CHUBB si MARSH au anuntat joi, 29 aprilie, o colaborare cu OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si Gavi (the Global Vaccine Alliance), pentru a dezvolta o acoperire prin asigurare pentru un program care le va oferi persoanelor eligibile din 92 de tari si economii cu venituri mai mici un proces rapid, corect si transparent pentru a primi compensatii in urma unor evenimente adverse rare, dar severe asociate cu vaccinurile distribuite prin COVAX, pana la 30 iunie 2022.

COVAX No-Fault Compensation Program este primul si singurul mecanism de compensare a leziunilor provocate de vaccin care functioneaza la scara internationala, arata un comunicat de presa al MARSH.

Co-dezvoltat de Gavi, CEPI (the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) si OMS, in parteneriat cu UNICEF, ca partener cheie de implementare, COVAX a fost creat pentru a accelera dezvoltarea si fabricarea vaccinurilor COVID-19 si pentru a garanta accesul corect si echitabil la acestea pentru fiecare tara din intreaga lume.

Prin colaborarea CHUBB - MARSH, COVAX No-Fault Compensation Program beneficiaza de acoperire prin asigurare de pana la 150 de milioane de dolari, pentru acoperirea platilor compensatorii pentru persoane eligibile din 92 de tari si economii cu venituri mai mici.

MARSH a deschis drumul pentru plasarea globala a solutiei personalizate, CHUBB e asiguratorul principal, fiind sustinut de alti 10 asiguratori din SUA, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Elvetia si Bermude.

Livrarea de vaccinuri COVID-19 in 2021 va fi cea mai rapida si mai ampla la nivel mondial din istorie, iar COVAX isi propune ca, pana la finalul anului 2021, sa livreze pana la 2 miliarde de doze de vaccinuri sigure, eficiente si de calitate catre toate tarile participante, inclusiv pana la 1,7 miliarde de doze pentru cele 92 de tari cu venituri mici si medii, in acelasi timp cu natiunile instarite.

"CHUBB este incantata sa extinda colaborarea cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si cu partenerii sai, pentru a sprijini COVAX No-Fault Compensation Program, program de o importanta critica. Amploarea pandemiei COVID-19 le solicita tuturor - de la guverne si autoritati de sanatate publica, la entitati din sectorul privat -, sa se implice cu abilitati, capacitati si resurse, pentru a pune capat acestei crize. Suntem bucurosi sa lucram alaturi de MARSH pentru a sprijini un program esential, care va promova oamenii din toate tarile, indiferent de nivelurile de venit, oferind acces egal la acese vaccinuri care salveaza vieti", a declarat Evan G. GREENBERG - Chairman and Chief Executive Officer, CHUBB.

"Pandemia COVID-19 este, in primul rand, o tragedie umana, care a avut ca rezultat pierderi economice de miliarde de dolari si a afectat profund perspectivele unora dintre cele mai sarace tari ale lumii si ale locuitorilor lor. De-a lungul pandemiei, colegii MARSH din intreaga lume au muncit din greu pentru a ajuta clientii si comunitatile sa abordeze schimbarile rapide ale peisajelor lor de risc. Livrarea vaccinurilor distribuite de COVAX le va permite acum unora dintre cele mai vulnerabile societati sa se reconstruiasca si sa se refaca mai repede. Lucrand impreuna, sectorul public si industria de asigurari au capacitatea de a dezvolta solutii care pot accelera redresarea economica dupa COVID-19", spune John DOYLE - President and CEO, MARSH.

3.571 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO