1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEO-ul AXA, Ministru al Economiei in Franta?

Jean-Louis BORLOO
Henri de CASTRIES, Chief Executive Officer al AXA, asiguratorul numarul doi la nivel european, ar putea fi noul Ministru al Economiei, in urma unei "agitatii" survenite in cadrul Guvernului francez.
Surse din mass-media franceza spun ca exista posibilitatea ca de CASTRIES sa intre in Guvern in urma demisiei ministrului Alain JUPPE. Numit la conducerea noului Minister al Energiei si al Mediului, JUPPE s-a retras din functie, nefiind ales in cadrul circumscriptiei sale electorale din Bordeaux.

Astfel, circula zvonuri conform carora actualul Ministru al Economiei, Jean-Louis BORLOO, va ocupa postul vacant de la Ministerul Energiei si al Mediului, urmand ca functia acestuia sa fie preluata de CEO-ul AXA.

Asiguratorul francez a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o crestere pe clasele de asigurari de viata si pensii private, in urma demararii procesului de integrare a grupului elvetian WINTERTHUR.
Subscrierile grupului aferente asigurarilor de viata si pensiilor private au atins, in primul trimestru al anului in curs, 2,1 mld. EUR, comparativ cu 1,57 mld. EUR, cat s-a inregistrat in perioada similara a lui 2006, depasind estimarile a opt analisti citati de Bloomberg, care preconizau, pentru perioada analizata, o valoare a primelor brute subscrise de 1,95 mld. EUR.