1asig.ro
1asig.ro

CCRIF directioneaza 7,45 milioane de dolari catre Haiti, dupa uraganul Laura

5 min. / 1.540 cuvinte
Uraganul Laura a declansat asigurarea parametrica pentru Haiti, care a primit 7,45 milioane de dolari de la CCRIF SPC (the Caribbean Catastrophe Risk Insurance Facility). Ploile torentiale generate de uragan au declansat polita parametrica incheiata cu CCRIF, care a achitat 7,2 milioane de dolari, in vreme ce restul sumei a venit pe fondul politei parametrice TC (Tropical Cyclone).

PROMO


Suma de 7,45 de milioane de dolari a fost directionata catre autoritatile din Haiti in data de 7 septembrie 2020, la numai 14 zile de la sfarsitul episoadelor de ploi torentiale severe declansate de uraganul Laura. Acest lucru demonstreaza printre altele, capacitatea unei asigurari parametrice de a achita despagubirile rapid, pentru a sprijini eforturile de recuperare de dupa un dezastru natural.

"Uraganul Laura si ploile asociate au dus la: 31 de persoane care si-au pierdut viata; alte 8 persoane au fost date disparute; au afectat aproximativ 44.175 de persoane din 8.835 de familii; au inundat 6.272 de locuinte, 2.563 dintre ele fiind distruse total sau partial; au inundat Aeroportul International Toussaint Louverture, au avariat mai multe drumuri si poduri, au distrus culturi agricole si au provocat moartea mai multor animale", arata CCRIF, citand un raport al Directiei de Protectie Civila din Haiti.

"Achizitionarea asigurarii parametrice oferite de CCRIF face parte din aborarea guvernului din Haiti pentru a imbunatati managementul financiar al riscului de dezastru natural, in incercarea de a reduce efectele asupra finantelor publice. Despagubirea achitata de CCRIF dupa ploile torentiale generate de uraganul Laura, in august, ne ajuta sa abordam situatiile actuale de urgenta, in special implementarea programelor de actiune pentru reabilitarea zonelor afectate si protejarea grupurilor sociale vulnerabile", explica Michel PATRICK - Minister of the Economy & Finance, Haiti.

Pentru Haiti, aceasta este cea de-a patra despagubire primita in baza unei asigurari parametrice incheiate cu CCRIF, dupa 7,8 milioane de dolari achitate pentru seismul din 2010, 20,4 milioane de dolari pentru acoperirea Tropical Cyclone din 2016 (dupa uraganul Matthew) si alte 3 milioane de dolari dupa acelasi eveniment, de data aceasta pentru acoperirea privind precipitatiile in exces generate de catre uraganul Matthew.

De la infiintarea sa (2007) si pana in prezent, CCRIF a achitat 44 de despagubiri dupa 22 de evenimente (cutremur, ciclon tropical, precipitatii in exces etc.) catre 14 guverne ce au incheiat o polita de asigurare cu CCRIF, totalul depsagubirilor achitate in cei 13 ani de existenta ai CCRIF fiind de aproximativ 163 de milioane de dolari.

162 accesari