1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CARPATICA Asig creste cu 44%

CARPATICA AsigCompania CARPATICA Asig a subscris, in primele trei luni ale anului in curs, prime brute in valoare de 45 mil. lei, in crestere cu 44,32% fata de perioada similara din 2006.

Cresterea a venit, in special, din segmentul auto, pentru care s-au subscris prime in valoare de 37,4 mil. lei (CASCO si RCA). Pe clasa asigurarilor de accidente si boala, subscrierile au insumat 2,42 mil. lei, iar politele de incendiu si calamitati naturale au adus 1,5 mil. lei.

"In ceea ce priveste asigurarile de bunuri in tranzit, estimam o crestere semnificativa in urmatoarea perioada, datorita sporirii investitiilor din Romania si a cresterii transportului de persoane", au precizat oficialii companiei.

In acelasi timp, CARPATICA Asig a platit daune in valoare de 13,5 mil. lei, cu 1,42% mai mari fata de T1/2006, ca urmare a cresterii numarului de persoane care apeleaza la serviciile de asigurare si diversificarii produselor pe piata de profil.

"Anul acesta, CARPATICA Asig si-a propus cresterea cotei de piata si rentabilizarea activitatii. Mediul concurential de pe piata de asigurari, in contextul integrarii europene, impulsioneaza CARPATICA Asig la dezvoltarea pietei si a serviciilor, la cresterea flexibilitatii si a competitivitatii produselor, continuarea politicii de dezvoltare la nivelul structurilor regionale si implicit promovarea imaginii societatii si a grupului financiar din care face parte", au precizat reprezentantii companiei.

Dupa primele trei luni ale acestui an, CARPATICA Asig se situa pe pozitia a paisprezecea in clasamentul companiilor de asigurare, conform Revistei de Specialitate Insurance PROFILE.